‘Opnames The Crown stilgelegd na overlijden Queen Elizabeth’

Waarschijnlijk moeten we nog iets langer wachten op het nieuwste seizoen.

Het lijkt erop dat we nog iets langer moeten wachten op het laatste seizoen van The Crown. Nu Queen Elizabeth is overleden, wordt de productie van het nieuwe seizoen waarschijnlijk stilgelegd. 

The Crown

In het zesde seizoen zal de serie zich richten op de jaren 90, met de periode rond de dood van prinses Diana in 1997. De opnames stonden op het punt om te beginnen, maar bronnen dichtbij de serie melden aan vakblad Variety dat de kans groot is dat het maken van het nieuw seizoen tot nader orde worden stilgelegd. Netflix heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Onlangs werd bekendgemaakt dat de 16-jarige acteur Rufus Kampa en de 21-jarige Ed McVey zijn gecast als jonge prins William. Prinses Diana zal gespeeld worden door Elizabeth Debicki.

Zes seizoenen

In totaal zullen er zes seizoenen van de Britse dramaserie verschijnen. Het vijfde seizoen gaat later dit jaar in première. Net als bij de voorgaande serie, worden de prominente rollen ook in de laatste twee seizoenen gespeeld door andere acteurs. Zo neemt actrice Imelda Staunton de rol van Elizabeth op zich voor seizoen vijf en zes.

Queen Elizabeth

De koningin is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden in Balmoral, haar kasteel in Schotland. In een verklaring liet de koninklijke familie weten dat ze ‘vredig overleden is’. Elizabeth is ruim 70 jaar lang koningin geweest van het Verenigd Koninkrijk. Een groot deel van die periode op de troon is (in gedramatiseerde versie) te zien in The Crown. 

Bron: Marie Claire | Beeld: The Crown 2022, Netflix (Alex Bailey)

Laatste nieuws