Buckingham Palace naar verluidt bezorgd door nieuw seizoen The Crown

Buckingham maakt de borst vast nat voor de Netflix-serie.

Lees ook

We weten inmiddels dat we vanaf 9 november kunnen genieten van het vijfde seizoen van The Crown. Toch schijnt niet iedereen er even blij mee te zijn. De teaser zou binnen Buckingham Palace voor de nodige paniek hebben gezorgd.

Niet uitgesteld

Hoewel we eerst vreesden dat de première van The Crown seizoen 5 zou worden uitgesteld door het overlijden van Queen Elizabeth, kwamen we er deze week achter dat dat niet het geval is. De opnames waren volgens de producers al voltooid voor de Queen overleed en zullen niet worden uitgebreid.

Het seizoen is vanaf 9 november bij Netflix te bekijken. Volgens The Telegraph is men bij Buckingham Palace momenteel druk bezig om de reputatie van King Charles III te beschermen. Dat is dan ook meteen de reden dat ze nu op scherp zouden staan.

Aangedikt

Verschillende royal sources hebben al benadrukt dat de serie ‘een dramaserie is, geen documentaire’. Veel van wat we zien, is fictie of aangedikt. Toch kwamen Charles en Camilla in eerdere seizoenen niet bepaald goed uit de verf. Omdat in seizoen 5 onder andere de scheiding van Charles en Diana te zien zal zijn, houden ze bij Buckingham Palace hun hart vast.

De roerige jaren ’90

In het nieuwe seizoen gaan we de jaren ’90 zien, wat voor Queen Elizabeth een behoorlijk tumultueuze periode was. Een deel van Windsor Castle ging verloren door een brand, Charles en Diana gingen scheiden, Andrew en Sarah gingen uit elkaar en Diana kwam om het leven. Zelf omschreef Queen Elizabeth in het bijzonder het jaar 1992 altijd als haar ‘annus horribilis’.

Wij zitten op 9 november in elk geval met een stel scones en een goeie cuppa (of toch in elk geval een glas wijn) voor de buis!

Bron: Tatler | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook