De 5 leukste tuintrends voor 2023!

Voor 2023 zijn dít de meest populaire tuintrends die je moet kennen.

Tuintrends veranderen continu. Elk jaar is er een nieuwe trend die het komende seizoen populair gaat worden. Als je graag tijd besteedt aan het verzorgen van je tuin, dan zijn deze trends misschien wat voor jou! Door jaarlijks de indeling en inrichting van je tuin te veranderen, voorkom je verveling. Je tuin kan een nieuwe look krijgen die indruk kan maken op iedereen die hem ziet. Er zijn verschillende manieren om je tuin naar een hoger niveau te tillen. Een van de beste manieren is om onbehandelde gazons te vervangen door kunstgras. Hierdoor ziet je tuin er het hele jaar door groen en fris uit. Voor 2023 zijn dít de meest populaire tuintrends die je moet kennen. Dus lees verder!

Cottage tuin

De cottage tuinstijl bevat bloemen zoals rozen, madeliefjes en sleutelbloemen die van nature samen groeien in de natuur of in kleine tuinen in de buurt van huizen. Je kunt desgewenst ook andere soorten planten zoals kruiden toevoegen. Het voordeel van kruiden in je tuin is dat je op elk moment verse kruiden kunt plukken voor je gerechten. Op het tuinbed kun je bloemen en kruiden kweken. Als de ruimte in de tuin echter beperkt is, is het een goed idee om ze in bakken of potten te planten. Andere kenmerken van een cottage tuin zijn het gebruik van traditionele sier- en dichte planten. Deze combinaties zorgen voor een natuurlijke uitstraling in de tuin. Wil je meer kleur in je tuin brengen, overweeg dan om kunstgras van Top Kunstgras aan te leggen. Kunstgras is gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. De cottage tuin is ideaal voor de boerderijstijl.

Mediterrane tuin

De Mediterrane tuin is al eeuwen populair vanwege de prachtige vormgeving en unieke indeling. De planten die in dit type ontwerp worden gebruikt, hebben dikke bladeren, waardoor ze perfect zijn voor zonnige gebieden rond je huis of terras. Je kunt ook bomen of grote struiken gebruiken als onderdeel van deze ontwerpstijl als je iets dramatischers wilt. Overweeg om wat planten zoals palmbomen en vetplanten te kweken om de mediterrane uitstraling te versterken. Mediterrane tuinen zijn meestal zo ontworpen dat ze vanuit meerdere hoeken kunnen worden bekeken. Het geeft je elke keer als je ernaar kijkt een ander perspectief. Je kunt dit soort tuinen ook zo ontwerpen dat er paden of voetpaden doorheen lopen, zodat je er gemakkelijk doorheen kunt zonder je planten of bloemen te beschadigen.

Griekse tuin

De Griekse tuin wordt gebruikt als een manier om ontspanning en gemoedsrust in huis te brengen. Het idee achter deze stijl is dat het de natuur nabootst, dus is het belangrijk om bomen, struiken en bloemen in hun natuurlijke habitat te planten. Dit maakt het makkelijker voor je planten om te groeien en te bloeien. Het beste van deze stijl is dat het overal ter wereld kan worden gebruikt. Als je een tuin hebt of zelfs maar een kleine ruimte in je huis, kun je een Grieks geïnspireerde tuin creëren.

Tuin met waterpartij

Het gebruik van water in de tuin is een geweldige manier om een ​​bijzondere ruimte te creëren en tegelijkertijd een vleugje rust en sereniteit toe te voegen. Waterornamenten zijn niet alleen mooi maar ook functioneel. Het geluid van stromend water verlicht stress en ontspant het lichaam, waardoor het een ideale aanvulling is op elke tuin. Tuinen met waterpartijen zijn een geweldige manier om wat rustgevend geluid en beweging toe te voegen aan je buitenruimte. De kunst is om de juiste maat waterpartij te vinden. Het overweldigt je tuin dus niet, maar biedt toch genoeg geluid of beweging om het verschil te maken. Als je je eigen waterpartij wilt creëren, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder fonteinen, vijvers en zelfs decoratieve zwembaden.

Dierentuin

Dierentuinen worden over de hele wereld steeds populairder omdat ze inheemse planten en dieren ondersteunen die anders moeite zouden hebben om te overleven in onze stedelijke omgeving. Door een dierentuin aan te leggen, kun je een omgeving creëren waarin deze soorten kunnen gedijen. Tegelijkertijd verklein je je ecologische voetafdruk. Dit is vooral belangrijk omdat we te maken hebben met extremere weersomstandigheden als gevolg van klimaatverandering. Een dierentuin is speciaal ontworpen om dieren van voedsel en onderdak te voorzien. Sommige wilde tuinen bieden ook waterpartijen, zodat ze ook door vogels en andere dieren kunnen worden gebruikt. Als je vogels, vlinders, bijen of andere dieren naar je achtertuin wilt lokken, kun je overwegen om je tuin zodanig in te richten dat deze beesten daar kunnen overleven. Dit type tuin is niet alleen mooi, maar het verbetert ook de omgeving rondom je huis.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Top Kunstgras.

Beeld: Unsplash, Jean Carlo Emer

Laatste nieuws