De 5 gouden stijltips van Parisiennes voor een tijdloze look

Simpele stijlregels met een beetje je ne sais quoi voor die ooh la la-factor!

Lees ook

Denk je aan stijlvol? Dan denk je al snel aan Parijs. De Franse hoofdstad is niet alleen de stad van de liefde, maar ook de stad van de mode. Hoe doen die Parisiennes het toch om altijd zo stylish voor de dag te komen? Wij gidsen je door les règles de la mode.


Stijlvolle, nonchalante looks

Dat Parisiennes een verfijnd gevoel voor mode hebben, staat buiten kijf. De stijlvolle, nonchalante outfits lijken vaak zonder al te veel nadenken uit de kast te zijn getrokken. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, vertellen de Franse modekenners van Life of Boheme, Louise Ebel Pandora en La Revue.

Vermijd strakke outfits

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Camille Charriere (@camillecharriere)

Een volledig strakke outfit is not done in de stijlvaste, Franse modewereld. Blijf dus weg van bijvoorbeeld een strakke broek en top, maar combineer een van de twee met een soepel vallend item.

Kijk hoe anderen ’t doen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais)

Veel Parisiennes zijn trouw aan Franse stijliconen. Brigitte Bardot is een geliefd mode-icoon, vanwege haar sexy, vrouwelijke en stoere stijl.

Volg nooit de laatste trends

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Denni 🤍 (@dennielias)

Je bent misschien geneigd om de laatste modetrends te volgen, maar een echte Parisienne blijft hier ver vandaan. Je eigen stijl uitvinden en investeren in tijdloze items zijn veel belangrijker dan ‘on trend’ zijn. Zo zorg je er namelijk voor dat je er anders uitziet dan het gros van de mensen en je een eigen draai geeft aan (hedendaagse) mode.

Geen leggings

Mits je onderweg bent naar de sportschool, is het dragen van een (sport)legging uit den boze. Waarom? Te strak, te pyjama-achtig en niet elegant.

Lingerie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Camille Charriere (@camillecharriere)

Voor Nederlandse vrouwen blijkt het investeren in matching ondermode een lastig euvel. We bestempelen het nog weleens als te ingewikkeld of roepen nuchter dat (bijna) niemand het ziet. Echter, als je als Parisienne door het leven wil gaan, zul je hier verandering in moeten aanbrengen. Deze dames gaan namelijk niet de deur uit zonder dat ze van top tot teen perfect restyled zijn.

Bron: Marie Claire, Elegance | Beeld: BrunoPress, Instagram


Laatste nieuws

Zie ook