Deze kleuren zijn onmisbaar in je interieur

Ben jij toe aan wat nieuwe kleuren in je interieur en zou je graag je huis iets meer willen inrichten volgens de laatste trends? Er zijn een aantal kleuren ontzettend populair in 2023 en daarom eigenlijk ook onmisbaar in je interieur. Denk aan neutrale tinten, maar ook aan opvallende kleuren. Eigenlijk kan alles, mits je er goed over na hebt gedacht.

Opties

Kleur in je huis toepassen kan op veel verschillende manieren natuurlijk. Zo kun je bijvoorbeeld één accentmuur een andere kleur geven of je houten meubels een nieuw likje verf geven met de Sigma S2U Nova Satin lakverf. Wil jij weten welke kleuren onmisbaar zijn in je interieur? Lees dan hieronder verder.

interieur
Beeld: Pexels, Ivan Samkov

Neutrale lichte kleuren

Neutrale kleuren zoals zand, beige en lichtgrijs zijn trendkleuren waar we nog lang geen afscheid van hoeven te nemen. Deze serene kleuren geven een mooie natuurlijke uitstraling aan ieder interieur en kunnen gecombineerd worden met andere kleuren en meubels én toegepast worden in alle woonstijlen. Met neutrale lichte kleuren zit je eigenlijk altijd goed!

Kleuren voor een ‘good mood’!

Kleur in je interieur beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de muren en meubels. Door middel van bloemen en planten kun je ook kleur toevoegen aan je interieur. Een mooie groene kamerplant, echt of nep, kan al heel veel doen voor de volledige uitstraling en het voegt direct kleur toe aan je interieur. En aangezien groen een kleur is dat een positief effect heeft op onze gemoedstoestand, zorgt het ook nog voor een positieve sfeer en een vrolijk tintje. Naast groen hebben blauwtinten ook een heel positief effect op je mentale gesteldheid. Zorg er dus voor dat je wat leuke blauwe accenten kunt toevoegen aan je interieur.

Donkere aardse tinten

Maak een blijvend statement met je interieur door donkere aardse tinten te gebruiken in het nieuwe jaar. Ze zijn klassiek en elegant en voegen diepte en verfijning toe aan elke kamer. Met slechts een paar simpele accenten van diepe bruintinten en donkere grijstinten kun je een saaie ruimte in iets moois en stijlvols veranderen. Donkere aardse tinten geven je de flexibiliteit om impactvolle looks te creëren die lang meegaan. Of je stijl nu meer subtiel of over de top is. Het is zonde om deze kleuren niet onderdeel te maken van je interieur ontwerp. Zeker niet als je jouw huis in een nieuwe hippe make-over wilt geven.

Kortom, sommige kleuren zijn onmisbaar in je interieur. Of je nu van neutrale lichte kleuren houdt, of meer van de speelse kleuren bent die een lach op je gezicht kunnen toveren, alles kan! Dus pak je verfkwasten uit de kast en ga aan de slag. Veel succes!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Verfzaak.

Beeld header: Unsplash, Spacejoy

 

Laatste nieuws