Bo Wilkes openhartig over gezonde lifestyle

'Ik voel me gewoon beter als ik wat strakker in mijn vel zit'

In 2008 maakte we voor het eerst kennis met Bo Wilkes in de serie Echte Gooische Meisjes. Anno 2022 schittert zij in de serie Echte Gooische Moeders. Een stukje ouder, een stukje wijzer, en tevreden als trotse moeder. In gesprek met Happy in Shape praat Bo Wilkes openhartig over onder andere haar mental health, onzekerheden en nieuwe lifestyle.

Aangekomen

“Ik ben aan de ene kant een Bourgondiër pur sang – ik hou écht van een wijntje en borrelhapjes – maar ik probeer ook om een beetje gezond te leven. Na mijn laatste twee zwanger­schappen ben ik flink wat aangekomen, en ik merkte dat ik ’t er niet makkelijk meer afkreeg”, legt de moeder van drie uit. “Ik zit nu bijna op 75 kilo en dat doet psychisch gezien echt wat met me.”

“Als ik mijn lijf zie, is het helemaal niet te dik, ik ben best wel goed in shape, dus ik besef ook goed dat het maar een getalletje is. Dat ik toch wat kilo’s kwijt wil, is omdat het risico’s met zich meebrengt als je wat meer vet rond je ingewanden hebt zitten. En eerlijk is eerlijk, ik voel me ook gewoon beter als ik wat strakker in mijn vel zit.” Daarom is Bo begonnen met NewFysics, waar ze  een nieuwe levensstijl aanleert. “Ze zorgen dat je de goede dingen naar binnen werkt en doen zelfs een DNA-test om te kijken welk voedsel het beste bij je past.”

Trots

Ondanks dat ze wil afvallen, vindt de Echte Gooische Moeder absoluut dat je blij moet zijn met wie je bent. “Heb je een litteken, wees er trots op, want je draagt een verhaal met je mee. Ook plussizemodellen die hun volle lichaam omarmen, vind ik superknap. Al moet gezondheid altijd voorop staan.”

Wat ze mooi vindt aan zichzelf? Dat alles in proportie is. “Mijn borsten heb ik altijd wat klein gevonden. Zeker nadat ik zwanger was geweest, en mijn borsten groter waren, dacht ik: ik zou wel een cupmaatje erbij willen. Maar inmiddels heb ik er helemaal vrede mee, ik vind het zelfs wel sexy dat ze niet zo groot zijn”, legt ze uit. “Ik ga ook niet in een gezond lichaam laten snijden. Ik ben kernge­zond, dan is het toch zonde om te gaan aanmodderen met alle risico’s die erbij komen?”

Mental health

Naast gezond eten, vind je Bo regelmatig in de sportschool. “Met een druk gezin cijfer je jezelf al snel weg. Die bewuste momentjes voor mezelf heb ik echt nodig om balans te vinden. Ik merk dat het sporten me ook mentaal op de been houdt. Als ik een week niet sport, zit ik sikkeneurig thuis en heb ik een veel korter lontje.”

Omdat mental health voor haar ook belangrijk is, praat ze met een coach. “Onbewust leg ik de lat soms onrealistisch hoog en vind ik het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Ik zie altijd het perfecte in andere mensen en ga me daar dan aan levelen, terwijl zij net zo goed gebreken hebben. Ik mag wel wat beter voor mezelf opkomen en wat liever voor mezelf zijn.”

De rest van het interview lezen en ook benieuwd wat Echte Gooische Moeders Pauline Wingelaar en Leslie Keijzer te zeggen hebben? Je leest het in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt!

Bron: Happy in Shape (Jill Waas) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws