Viva Magenta: leukste looks in royal roze

De royal lady's weten wel raad met deze pretty pink.

Viva Magenta is door Pantone uitgeroepen tot dé kleur van 2023. En ook de royal lady’s weten wel raad met deze felle kleur roze. Daarom delen we een aantal van onze favoriete looks van de royals in roze van de afgelopen periode!

Pantone

Uit duizenden kleuren heeft Pantone, de wereldwijd erkende kleurencodeerder, Viva Magenta gekozen als kleur van 2023. De levendige kleur symboliseert kracht en optimisme. Het kleureninstituut omschrijft Viva Magenta als een “hybride kleur, een mengeling van warmte en koelte, die ook het fysieke en het virtuele uitbeeldt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)

Oranjes in Viva Magenta

De rozenkleur was dit voorjaar al geliefd bij koningin Máxima en kroonprinses Amalia. Moeder en dochter shopten allebei een felroze japonnetje bij NATAN, het Belgische modehuis waar de Oranjes als kind aan huis zijn. Zo was koningin Máxima niet te missen tijdens Koningsdag in Maastricht.

Beeld: BrunoPress

En koos Amalia voor een beeldige roze japon van NATAN tijdens haar tiaradebuut, het galafeest van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen.

Beeld: BrunoPress

Koningin Letizia

Ook bewees de Spaanse royal Letizia afgelopen jaar dat zij wel raad weet met de trend van het moment. Zo verscheen de koningin afgelopen jaar meerdere keren in een felroze outfit. De titel modekoningin krijgt ze niet voor niks!

Beeld: BrunoPress

Zwoyals

Ook de Zweedse royals voelen zich pretty in pink. Zo verschijnt kroonprinses Victoria geregeld in felroze outfits.

Beeld: BrunoPress

Maar mommy knows best want de Zweedse koningin Silvia stal de show, tijdens het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima, met haar prachtige felroze baljurk. Silvia bewijst maar weer dat je nooit te oud bent voor een beetje kleur!

Beeld: BrunoPress

Viva Magenta à la Kate

Er kan natuurlijk maar één royal de beste zijn en dat is niemand minder dan de fabulous Kate. Als het gaat om Viva Magenta spant de princes of Wales de kroon!

Beeld: BrunoPress

Tijdens een bezoek aan Belize verscheen Kate in een glinsterende jurk van iriserende zijde chiffon van een van haar favoriete avondkledingmerken, The Vampire’s Wife. De elegante style die bekend staat als The Light Sleeper Dress, heeft mouwen met rushes en een band rondom de taille die zorgt voor een flatterend silhouet. De prinses verschijnt wel vaker in een glinsterende jurk, maar deze kleur ligt uit haar comfortzone. Wij hebben er maar een woord voor: wauw!

Bron: Vogue | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws