Beautiful in beige: de klassieke wintertrend

Met een klassieke camel coat sla je niet snel de plank mis, weten de royal ladies.

Zodra de eerste bladeren van de bomen dwarrelen en het weer kouder wordt, keert de camel coat terug in het modebeeld. Zo’n tijdloze, chique jas waar je één keer in investeert en waar je vervolgens jarenlang plezier van hebt. Of koop er meteen vijf, zoals de royals het lijken te doen. De kameelkleurige mantel mag in geen koninklijke garderobe ontbreken!

Koningin Máxima

Beeld: BrunoPress

Zoals we weten is onze koningin groot fan van capes – aan jurken, of als jas… Máx trotseert regelmatig als een soort royal superheldin de kou. Zo verscheen onze koningin gisteren bij de nieuwjaarsreceptie in een elegante, beigekleurige cape. Het designermodelletje van Valentino heeft onze hoogheid inmiddels in drie kleuren in haar kast hangen, en ze kwam er de afgelopen maanden al meerdere keren in tevoorschijn.

Letizia

Ook Letizia weet wel raad met de klassieke camel coat en bij een werkbezoekje in Madrid gaat ze voor een casual doch elegante look met een geruite pantalon en zwarte pumps. The Royal Fashion Police weet de jas al snel te herkennen: de dubbelzijdige wollen jas van Carolina Herrera is namelijk een favoriet van Letizia en ze trekt hem regelmatig uit de kast!

Princess of Wales

Beeld: BrunoPress

We noemden het al een klassieker, dus natúúrlijk heeft de Princess of Wales er een in haar collectie. Afgelopen november verscheen Kate in een elegante all-beige look. An excellent choice, Your Royal Highness.

Charlene

Beeld: BrunoPress
Ook prinses Charlene heeft een exemplaar in haar garderobe en verscheen head to toe – à la Katein een camel-kleurige look. Niet alleen ging Hare Doorluchtigheid gekleed in een volledige ton sur ton outfit, ook waren alle kledingstukken afkomstig van het luxemerk Akris. Zo meldt UFO No more dat zij de Flavin-broek (€740) droeg, met een coltrui in caramel (€850), en daarover de Emotion trenchcoat (€4.450). Zelfs het riempje rond haar taille (€400) is van Akris.
De royal ladies bewijzen maar weer dat je met een camel coat en een coltrui nooit fout zit!
Bron: Archief Beau Monde, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws