Echte eilandhoppers: Oranjes komen aan op Curaçao

Matchende outfits en een bijzonder persoonlijk programma voor de Oranjes!

Na Bonaire en Aruba, zijn Willem-Alexander, Máxima en Amalia gisteren aangekomen op eiland C uit de ABC-reeks: Curaçao! Hier staat de Oranjes weer een druk programma te wachten én een bijzonder persoonlijk evenement.

Zonnige tour

Hoewel de temperaturen hier nog niet bepaald zijn om over naar huis te schrijven, genieten de Oranjes al bijna een week van zon, zee, strand in de Caraïben. Natuurlijk komen hier ook een hoop royal duties bij kijken, en hebben de koning, koningin, en kroonprinses een overvol programma. Van een vliegreis naar Bonaire (die Willem-Alexander hoogstpersoonlijk voor zijn rekening nam als copiloot) en een bezoek aan Aruba, trok het koningspaar gisteren per boot met hun dochter naar Curaçao.

oranjes curacao
Beeld: Brunopress

Hier werden zij warm onthaald door gouverneur Lucille George-Wout, waarna er een welkomstceremonie plaatsvond. In tegenstelling tot het welkom op Bonaire, verliep het onthaal op Curaçao een tikkeltje minder winderig.

En ach, zelfs al had er windkracht 10 gewoed: Máx en Amaal hadden hun coupes voor de gelegenheid strak opgestoken. Scheelt weer een coupe storm op de vakantiekiekjes.

amalia maxima curacao
Beeld: Brunopress

Bij de aankomst gingen moeder en dochter matchend gekleed in rode outfits. Máx koos voor een goed pak van Massimo Dutti met een beige top en een bruine accessoires. Dochter Amalia volgde in een comfortabele lichte pantalon met daarboven een felgekleurde top. Zo hebben we de kroonprinses inmiddels vaker gezien deze week: van de fleurige Missoni-poncho bij het Bon Bini Festival, tot de felgroene en botergele bloesjes die ze eerder deze week uit de koninklijke kledingkoffer toverde.

Nog een paar kleuren erbij en onze royale regenboog van Amalia-outfits is compleet. Wie weet wat we deze week verder te zien krijgen!

Persoonlijk tintje

Overigens heeft het bezoek aan Curaçao een bijzonder onderdeel op het programma staan. Vandaag is het namelijk exact 21 jaar geleden dat Wim-Lex en Máxima in het huwelijksbootje stapten. Daar staat het stel bij stil met een diner bij de Kathedraal van Doornen, met éénentwintig Curaçaoënaars die veel betekenen voor de maatschappij. “Het aantal gasten staat symbool voor het 21-jarig huwelijk van het Koninklijk Paar die dag”, deelt de RVD hierover.

Bron: NOS, UFO No More, RVD | Beeld: Bunopress

Laatste nieuws