De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Voel je welkom

Onlangs heeft Booking.com met z’n jaarlijkse Traveller Review Awards een lijst met de tien meest gastvrije steden ter wereld uitgebracht. Van het Taiwanese Hualien tot het Spaanse San Sebastiaan: reizigers hebben hun mening gegeven over de mooiste bestemmingen ter wereld. Mocht je als royalty-fan nu toch al een reisje naar de UK plannen om bij het once in a lifetime-evenement te zijn van Charles’ kroning: maak er direct een lange vakantie van met een bezoekje aan het Engelse York.

weekendtips york
Beeld: Unsplash, Hayden Pollard

Hier waan je je in middeleeuws Engeland. De stad werd gesticht door de Romeinen en ligt goed bewaard achter stevige stadsmuren. Het hart van de historische binnenstad van York is The Shambles, een straat uit de 14e eeuw die bekend staat om zijn vakwerkhuizen met gezellige cafés, snoepwinkels en boetiekjes. De 7e-eeuwse kathedraal van York is met zijn gotische gevel die hoog boven de stad uittorent het architectonische kroonjuweel.

In de voetsporen van de Oranjes

Laten we echter eerlijk wezen. Met alle heerlijke foto’s van Wim-Lex, Máxima en Amalia in de Cariben hebben we zelf ook wel trek in zo’n tripje langs de Caribische eilanden! Zo brachten de Oranjes tijdens hun verblijf op Aruba een bezoek aan het Royal Aruba Aloe, dat in 1890 is opgericht. Dit is het oudste aloë vera-bedrijf ter wereld en één van de eerste die huid- en haarverzorgingsproducten op eigen bodem cultiveert, oogst, produceert en verpakt.

Bucuti & Tara
Beeld: Bucuti & Tara Resort

Combineer je bezoek aan de Aruba Aloe Vera-fabriek en het bijbehorende museum bijvoorbeeld met een heerlijk verblijf in het Bucuti & Tara Resort. Hier kun je ook workshops volgen over het maken van een scrub met aloë vera van Arubaanse bodem, waarbij je van een expert leert wat de voordelen van de plant zijn. Yes please!

The Chef’s Guide:

Heb je zin om lang te tafelen met je geliefde, maar weet je niet waar je heen moet? Dankzij de app ‘The Chef’s Guide’ heb je voortaan altijd een culinaire gids binnen handbereik. De app is ontwikkeld door culinaire collectief WE ARE ONA en is mogelijk gemaakt door Evian.

chef's guide

Met de gratis applicatie hebben iPhone- en binnenkort ook Android-gebruikers toegang tot meer dan 300 chef-koks in 30 verschillende landen. Perfecte timing om de ultieme Valentijnsdate te plannen!

Kunst, sieraden, en liefde

Op naar de I love Illustration Gallery, want daar vind je in februari de Valentijns-groepsexpositie en andere leuke dingen. De galerie wordt omgetoverd tot een schatkamer vol betaalbare, bijzondere kunst, illustraties, sieraden, zijden sjaals en meer van geselecteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Uiteraard met als hoofdthema: l’amour!

Op Valentijnsdag zal daarnaast de CUPIDO COLLECTIE van de Amsterdamse sieradenontwerper Rijkje Jewelry gelanceerd worden. Een beetje glitter, een beetje glamour, en een hoop liefde? Wij zijn fan! Van 4 tot 19 februari kun je terecht aan de Hannie Dankbaarpassage 5 in Amsterdam om een kijkje te nemen bij de pop-up-expositie.

Cocktails nippen in Gouda

Midden in het oude stadscentrum van Gouda vind je Relais & Châteaux Weeshuis, een hotel waar je heerlijk kunt slapen én goede cocktails kunt drinken in hotelbar COCO. Bij COCO, dat alleen al door het interieur een must visit is, serveren ze lekkere cocktails en exclusieve drankjes.

weekendtips cocktailbar coco

Fun fact: COCO is de eerste in Nederland die champagne van het exclusieve champagnehuis De Venoge schenkt. Ook genieten van zo’n glaasje exclusieve bubbels? Dan kun je terecht aan de Spieringstraat 1 te Gouda.

Kijktips

Liever thuis bij de buis? Dan valt er dit weekend een hoop leuks te bingen! Zo is afgelopen donderdag een gloednieuw seizoen van De Bachelorette in première gegaan, met niemand minder dan glamourvrouw Sylvia Geersen in de hoofdrol. Elke donderdag verschijnt er nu een nieuwe aflevering op Videoland, en om goed te beginnen zijn er direct twee afleveringen online verschenen. Op Netflix verschijnt vandaag bovendien de dramafilm Stromboli, naar het boek van Saskia Noort, met een hoofdrol voor Elise Schaap. Genoeg leuks om van te genieten met een bak popcorn en een glas rosé!

Beeld: iStock

Laatste nieuws