Treedt deze Britse grootheid op bij de kroning van Charles?

Begin mei wordt koning Charles eindelijk officieel gekroond. En hij mag dan zelf een royal zijn, maar de Britse popster die Charles hoog op zijn wensenlijstje voor de kroning heeft staan is ook niet mis. Een insider verklapt aan tabloid ‘The Sun’ om welke artiest het gaat. 

Wereldwijde aantrekkingskracht

Volgens de insider wil de organisatie niemand minder dan Beatles-zanger Paul McCartney vragen. “Het Britse hof wil heel graag Paul McCartney strikken voor dit historische optreden. Het idee dat een Beatle optreedt op de grote dag van koning Charles zou het helemaal afmaken. Andere acts zouden dan rondom hem kunnen optreden”, stelt de bron tegen de tabloid. De 80-jarige zanger zou volgens de anonieme insider dan ook de perfecte keuze zijn vanwege zijn ‘uitgebreide repertoire en wereldwijde aantrekkingskracht’.

Groot feest

Eerder leek het erop dat de kroning van Charles bescheiden gevierd zou worden, maar later werd duidelijk dat er toch een groot feest op de planning staat. Buckingham Palace kondigt – tegen alle geruchten in – aan dat na de officiële ceremonie op zaterdag 6 mei, er nog twee feestdagen op het programma staan. De kroningsdag zelf wordt een formele, ceremoniële aangelegenheid. Wie daar allemaal bij aanwezig zullen zijn is nog niet duidelijk, hoewel het erop lijkt dat er veel leden van de koninklijke familie front row zullen zitten.

Kroningsconcert

De volgende dag, op zondag 7 mei, zullen er straatfeesten door het hele land worden gehouden. Op Instagram roept the royal family alle inwoners van Engeland zelfs op om samen te komen om de kroning te vieren. Er wordt een groot concert gegeven in Windsor Castle, waarbij “wereldwijde muziekiconen en hedendaagse sterren” worden beloofd. Het kroningsconcert zou te vergelijken zijn met het ‘Platinum Party at the Palace’, dat vorig jaar juni buiten Buckingham Palace plaatsvond. Er zijn nog geen namen bekend voor dit concert, maar Paul McCartney lijkt dus de eerste grote kanshebber. Maandag 8 mei zullen er nog meer vieringen plaatsvinden die in het teken staan van liefdadigheid en vrijwilligerswerk.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws