Tóch een groot feest gepland voor de kroning van Charles

De kroning zal niet zo karig zijn als we dachten!

Hoewel er eerder geruchten gingen dat Charles zou hebben gekozen voor een nogal karige kroning, lijkt het er nu op dat de koning toch wel in is voor een feestje. Naar verluidt zal het spektakel drie dagen duren en staat er zelfs een vol evenementenprogramma op de planning.

Formele kroning

Buckingham Palace kondigt – tegen alle geruchten in – aan dat na de officiële ceremonie op zaterdag 6 mei, er nog twee feestdagen op het programma staan. De kroningsdag zelf wordt een formele, ceremoniële aangelegenheid. Wie daar allemaal bij aanwezig zullen zijn is nog niet duidelijk, hoewel het erop lijkt dat er veel leden van de koninklijke familie front row zullen zitten.

Groot feest

De volgende dag, op zondag 7 mei, zullen er straatfeesten door het hele land worden gehouden. Op Instagram roept the royal family alle inwoners van Engeland zelfs op om samen te komen om de kroning te vieren. Er wordt een groot concert gegeven in Windsor Castle, waarbij “wereldwijde muziekiconen en hedendaagse sterren” worden beloofd. Het kroningsconcert zou te vergelijken zijn met het ‘Platinum Party at the Palace’, dat vorig jaar juni buiten Buckingham Palace plaatsvond. Maandag 8 mei zullen er nog meer vieringen plaatsvinden die in het teken staan van liefdadigheid en vrijwilligerswerk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Gastenlijst onbekend

Deze planning lijkt ons allesbehalve karig, en de inwoners van Engeland kunnen dus uitkijken naar een groot feestfestijn in mei. Of alle leden van de koninklijke familie dat ook kunnen, is nog maar de vraag. De gastenlijst is – afgezien van de uitnodiging voor prins Albert en prinses Charlene van Monaco – vooralsnog onbekend.

De grootste vraagtekens staan natuurlijk boven de aanwezigheid van Harry en Meghan, wiens zoontje Archie op de dag van de kroning vier kaarsjes uitblaast. Maar of de verjaardag van Archie de enige reden is voor de eventuele afwezigheid van de Sussexjes, blijft onduidelijk. Volgens sommige bronnen zijn Harry en Meghan namelijk niet eens uitgenodigd voor de ceremonie. To be continued…

Bron: Royal Central, HELLO!, Instagram @theroyalfamily | Beeld: Brunopress, Instagram @theroyalfamily

Laatste nieuws