De weekendtips van Beau Monde

Waar ga jij dit weekend van genieten?

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Luistertip: podcast MAN UP

De podcasts schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Eentje die zeker het luisteren waard is, is de nieuwe podcast MAN UP van Halina Reijn en Carice van Houten. Een heerlijke kletspodcast. De twee vriendinnen – de een woont in New York, de ander in Amsterdam – praten over alledaagse beslommeringen zoals hoe je kaas uit een pan krijgt of welke film de moeite waard is om te kijken, maar ook praten ze over grote levensvragen, gênante angsten en over ervaringen uit het verleden.

Wekelijks kun je een nieuwe aflevering luisteren, en vind je de podcast onder andere op Spotify.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone)

Bezoek Women in Street Art

Street art valt niet meer weg te denken uit de straten van grote, hippe steden. De scene bestaat voornamelijk uit mannen, maar vergis je niet: er zijn ook vrouwen die prachtige street art creëren. Met de tentoonstelling Women in Street Art wil het STRAAT Museum invloedrijke vrouwelijke straatkunstenaars in de schijnwerpers zetten. Onder andere het werk van street artist legende Lady Aiko zal hier vertoond worden. Zij maakte speciaal voor de expositie een nieuw kunstwerk en op 22 en 23 februari zal zij live aan het werk zijn in het museum.

De expositie is van 22 februari tot en met 28 mei 2023 te zien, in het STRAAT Museum in Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STRAAT (@straatmuseum)

Bezoek Sculpture Breathes Life

Gek op kunst? Dan mag je de overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Philip Haas niet missen. Het is de eerste keer dat de kunstenaar in Nederland exposeert en speciaal voor de tentoonstelling Sculpture Breathes Life gooide Museum Flehite diens deuren tijdelijk dicht om het museum om te toveren tot de verleidelijke en meeslepende creatieve wereld de kunstenaar. Verwacht sculpturen, reliëfs, filminstallaties, fotowerken, een performancevideo en een monumentaal schilderij.

De expositie is te zien van 25 februari tot 25 juni 2023, in Museum Flehite in Amersfoort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Museum Flehite (@museumflehite)

Dineren bij Borisov

Heb je zin om dit weekend heerlijk te dineren? Dan zit je bij Borisov goed. Dit pop-uprestaurant nodigt regelmatig nationale en internationale chefs uit om voor een korte periode hun keuken over te nemen. Dit weekend de eer aan chefs Jeziël Souhuwat en Najjeah Souhawat van Ta Toru om een vijfgangenmenu te serveren met lokale producten.

Het menu kun je van 23 tot en met 25 februari proeven in Restaurant Borisov.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Borisov (@borisov.amsterdam)

Kijktips

Heb je zin om dit weekend te luieren met een film of serie? Dan valt er gelukkig weer genoeg leuks te streamen. Op Netflix kijk je sinds deze week Call me Chihiro, The Strays en After. Op Videoland kun je A Private War en het eerste seizoen van The Traitors streamen, en Skyshowtime breidde diens aanbod uit met We Own the Night, The Expandables 3 en La Reina de España. Genoeg te kijken, dus!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws