Wow: Jim en Jamai blikken terug op twintig jaar sinds Idols-finale

Was jij team Jim of team Jamai?

De tijd vliegt! Dat bleek deze week maar weer: het was woensdag namelijk exact twintig jaar geleden dat Jamai Loman en Jim Bakkum tegenover elkaar stonden in de zinderende finale van Idols. De heren doken voor de gelegenheid eens diep in de oude doos, en dat leverde prachtige beelden op.

Idols

Het was één van de eersten in een lange reeks populaire talentenjachten: Idols seizoen 1. De eerste paar weken genieten we van de audities: op de stip staan, en een coupletje en een refreintje ten gehore brengen. Natuurlijk zijn we he-le-maal weg van alle zangtalenten, maar laten we eerlijk wezen: we smullen nét zo hard van de minder vocaal kundige kandidaten, die vakkundig door de jury op hun plek worden gezet.

Inmiddels weten we allemaal hoe dat avontuur afliep: tijdens een finale op zaterdag 8 maart, die door ruim vijf miljoen mensen werd bekeken, ging de zestienjarige Jamai er met zijn nummer Step Right Up met de winst vandoor. Jim, die toen pas vijftien was, moest het met zijn nummer Tell Her met een tweede plek doen. En als twee tienerjochies in zo’n bizar mediacircus terechtkomen? Dan creëert dat natuurlijk een eeuwige band.

Wervelstorm

Op Instagram deelden Jim én Jamai een video over de bizarre avond uit maart 2003. “5.5 miljoen mensen zaten er vanavond, precies 20 jaar geleden, voor de buis. De grote finale van Idols, tussen Djim en Jamai. Het was gewoon stil op straat, begreep ik. 😂”, schreef Jim bij de beelden uit het archief.

“Kijk, die bleue koppies. 15 en 16 jaar. Geen idee wat ons overkwam. Maar het heeft ons allebei geen windeieren gelegd. Trots om deel te zijn van dit stukje TV-geschiedenis”, voegde hij hier nog aan toe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J I M B A K K U M (@jimbakkum)

TV-geschiedenis

En tv-geschiedenis mogen we het zeker noemen! Dat iconische montuurtje (waar we nog jáááren later aan blijven refereren als een ‘Jamai-bril’), het stekeltjeskapsel en die zeroes styling voor de beide jeugdhelden: we denken er nog graag aan terug. Ook Jamai stond voor de gelegenheid nog even stil bij het iconische moment. En wat zien we daar? Jawel, het zwart-witte montuur maakt een comeback!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamai (@jamailoman)

“Vandaag is het twintig jaar geleden dat ik samen met Jim in de finale stond van Idols. Ja, je leest het goed twintig jaar! Dankjewel voor alle support, daarom kan ik dit werk nog steeds doen. En de bril van de finale die heeft het gewoon overleefd, mijn haargrens niet 😂. Come on!!!“, aldus de allereerste Idols-winnaar.

Carrière

De twee hebben het ver geschopt, en daar mogen ze absoluut trots op zijn. Van het eeuwige stekeltjeskapsel en het kekke montuurtje, naar een stel indrukwekkende cv’s in showbizzland! Inmiddels heeft Jamai verschillende grote rollen op z’n naam mogen schrijven in allerlei musicals en is hij regelmatig op tv te zien als presentator. Ook Jim heeft inmiddels een prachtige carrière opgebouwd, én heeft natuurlijk zijn grote liefde Bettina Holwerda leren kennen via z’n rol als Danny Zuko in de musical Grease.

Met zoveel mooie ervaringen, blijft het natuurlijk leuk om terug te blikken op het prille begin. Wij zetten Step Right Up én Tell Her in elk geval nog een keertje op! Now come on!

Bron: Instagram @jimbakkum, @jamailoman | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws