St. Patrick’s Day: onze favoriete looks van Kate door de jaren heen

Een kleine throwback in afwachting van de grote dag morgen.

St. Patrick’s Day is in aantocht! Dat de prinses van Wales morgen zal uitrukken in het groen is een ding dat zeker is. Toch zijn we zoals elk jaar weer erg benieuwd in welke creatie Kate Middleton zal verschijnen. Om alvast een beetje in de juiste sferen te komen, maakten we een kleine compilatie van onze favoriete looks door jaren heen. 

St. Patrick’s Day

De St. Patrick’s Day-parade van de Irish Guards was en is een favoriet evenement op de kalenders van koninklijke dames als prinses Diana, prinses Anne en Queen Elizabeth. Zij waren graag geziene gasten op deze feestdag van onder andere Ierland en Noord-Ierland, al ver voordat Kate de show kwam stelen. Toch is de prinses allang geen groentje meer wat betreft St Patty’s. Dit zijn onze favoriete looks van madame Middleton door de jaren heen.

2014

Kate is hier zoals elk jaar compleet gehuld in groen, maar dan wel ongeveer vier verschillende tinten van de kleur. Haar elegante mantel van Hobbs London is dennengroen, de riem en clutch zijn forest green, haar baret is een – gedurfd – smaragd en het takje klavers dat op haar revers is gespeld is lichtgroen van kleur. Als je het ons vraagt een geweldige manier om niet te verdrinken in een outfit die allemaal één effen kleur heeft.

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

2017

In 2017 combineerde Kate haar Catherine Walker mantel samen met suède pumps van Emmy London en een pillbox van Sylvia Fletcher for Lock & Co – een die ze twee jaar eerder met kerst al eens droeg. What we loved most? De fluwelen accenten op haar mantel! Kort nadat ze het evenement had bijgewoond vertrok ze naar Parijs voor een koninklijke tour. Hier zette ze haar hoofddeksel af en gooide ze haar haren los, maar bleef verder de feestelijke outfit dragen!

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

2018

In 2018 schitterde de zwangere Kate in een smaragdgroene outfit die ze combineerde met zwarte velvet pumps van Tod’s. De jas is – wederom – van Catherine Walker, de bijpassende baret van Gina Foster Meribel en de fake fur kraag en cuffs zijn van Troy London. Haar oorbellen zijn van het merk Kiki McDonough.

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

2019

Kate’s liefde voor military looks kwam volledig tot uiting in 2019 toen ze een mantel droeg van dezelfde ontwerper als die van haar trouwjurk, Alexander McQueen. De prinses verfraaide de look met zwarte suède pumps van Gianvito Rossi en een clutch van Jenny Packham. Zeker een van onze favorieten!

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

We zijn benieuwd of we na morgen weer een favoriet aan ons lijstje kunnen toevoegen. Waar ze ook in opdaagt, we hopen in ieder geval dat ze die brede lach die ze elk jaar vol trots draagt – en haar look naar onze mening helemaal afmaakt – morgen ook bij zich heeft!

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Hello! Magazine, Whatkatewore | Beeld: NL beeld/ Brunopress

Laatste nieuws