Kates primeur in de aanloop naar de kroning

De prinses lapt de tradities aan haar laars.

Vandaag is het St Patrick’s Day – de dag van de beschermheilige van Ierland. De hoogste tijd voor een feestje, dat uiteraard met een hoop groene tinten gevierd hoort te worden. Alleen uh, Kate? Die lijkt dat even vergeten te zijn.

Primeur

Het heurt erbij voor de Windsors: op St Patrick’s Day wordt er een bezoek gebracht aan de zogenaamde Irish Guard, die daar een parade houden en een inspectie door de aanwezige royals ondergaan. Natuurlijk geldt hierbij dat er de nodige ceremonies, plechtigheden, pomp and circumstance komen kijken – het blijven toch Britten.

Vandaag was daarbij een bijzondere nieuwe rol weggelegd voor de Princess of Wales. Zij trad namelijk vandaag voor het eerst aan als kolonel. Voorheen was deze rol toebedeeld aan manlief, maar eind vorig jaar mocht Kate het stokje van hem overnemen. Willy gaat sindsdien door het leven als kolonel van de Welsh Guard – een rol die hij van zijn vader over heeft mogen nemen.

Groentje loopt een blauwtje

Als kersverse kolonel van de Ierse garde, hadden we natuurlijk van de prinses verwacht dat zij helemaal conform de tradities in Iers groen zou verschijnen. Alleen tja… Die traditie lapt de hoogheid (stijlvol, dat dan weer wel) aan haar laars.

kate st patrick
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

We hebben binnen de Beau Monde-burelen een korte rondgang gedaan, en de conclusie is duidelijk: deze jurk is at most een frisse tint turquoise. Maar groen? Nee. De stijlvolle nieuwe robe manteau is volgens de kenners van Royal Fashion Police speciaal voor de prinses gemaakt door haar vaste modehuis Catherine Walker. Deze combineert de hoogheid met een eveneens nieuw hoofddeksel van hoedenmaakster Jane Taylor. Aan haar voeten prijkt bovendien een stel turquoise Gianvito Rossi’s, die volgens de Royal Fashion Police ook nieuw zijn. Inmiddels zijn we een klein beetje kwijt hoeveel kleuren van de praktische pumps Kate nu in haar kledingkast heeft staan.

Ceremonie

Bij de gelegenheid, die plaatsvond in het plaatsje Aldershot, hielden zowel Wills als Kate speeches als oude en nieuwe kolonel. Daarnaast mocht Kate als kolonel de traditionele Ierse shamrocks uitdelen aan de aanwezigen. Heel feestelijk zien de kiekjes er niet uit met de regen en grijze lucht, maar ach.

We weten dat Kate niet vies is van een pint Guinness op z’n tijd, en dan is St Patrick’s natuurlijk de perfecte gelegenheid om er toch eentje in te schenken. Nu nog hopen dat de prinses in haar niet-groene outfit welkom is in de plaatselijke pub…

Bron: Royal Central, Hello! Magazine, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws