Nieuwe rol van prinses Marie na verhuizing naar de VS onthuld

Dit is waarvoor de prinses zich zal inzetten.

Deense royals prins Joachim en prinses Marie houden de gemoederen flink bezig en opereren niet bepaald via het koninklijke boekje. De nieuwste plannen van het gezin? Verhuizen naar een ander continent. Hoewel eerder was bevestigd dat Joachim in de VS een ​​nieuwe functie binnen het Ministerie van Defensie zal bekleden, was de rol van Marie nog niet aangekondigd. 

Nieuwe rol prinses Marie

Nadat we dus al een tijdje op de hoogte waren van wat het nieuwe tijdverdrijf van prins Joachim zal zijn nadat hij naar de andere kant van de wereld verhuist, was de rol van prinses Marie nog niet duidelijk. Dinsdag onthulde een verklaring van het Koninklijk Hof van Denemarken dat de prinses geen nieuwe rollen zal aannemen, maar zich in plaats daarvan gaat concentreren op het helpen van haar familie om zich in hun nieuwe stulpje te vestigen. De aankondiging bevestigde ook dat de moeder van twee zich zal blijven inzetten voor haar huidige patronaten, waaronder Tonder Festival, de Syddansk Universitet, de Deense skifederatie, de Deense epilepsievereniging, Kattegatcentret, de AIDS Foundation en Autism Denmark.

Parijs

In 2019 deden prins Joachim en prinses Marie een stap terug als fulltime werkende royals om naar de Franse hoofdstad te verhuizen. Joachim voltooide een militaire opleiding voordat hij als defensieattaché bij de Deense ambassade in Parijs aan de slag ging. Ook is Marie oorspronkelijk een Françoise.

Toch ging die hele verhuizing van Kopenhagen naar Parijs niet zonder slag of stoot. Zo vonden de Denen zelf het niet bepaald très bien. Joachim ontving destijds namelijk nog altijd zijn – zeg maar gerust riante – koninklijke toelage, terwijl hij zelden nog verplichtingen in zijn vaderland vervulde. Afijn, zijn huidige functie in Paris loopt deze zomer af en er wordt aangenomen dat hij en zijn gezin kort hierna naar de Verenigde Staten zullen verkassen.

Commotie

De Deense koninklijke familie heeft de afgelopen tijd veel veranderingen ondergaan – en dat was niet zonder controverse. Een kleine recap: in januari verloren de vier kinderen van prins Joachim hun koninklijke titels in opdracht van zijn moeder, koningin Margrethe. De prins heeft vier kinderen uit twee huwelijken. Met prinses Marie heeft hij gravin Athena (10) en graaf Henrik (13). Daarnaast is hij vader van twee zonen uit zijn eerste huwelijk met Alexandra, gravin van Frederiksborg – graaf Nikolai (23) en Felix (20).

Het nieuws kwam voor veel Deense royals uit de lucht vallen. Prins Joachim, zijn vrouw prinses Marie en zijn ex-vrouw Alexandra, spraken allemaal in het openbaar over deze keuze. Met als gevolg dat bekend werd dat Joachim en Marie een verhuizing naar de Verenigde Staten overwogen, waarbij de Deense krant BT meldde dat Joachim een baan had gekregen in de defensie-industrie in Washington. Gevalletje inpakken en wegwezen?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

 

Laatste nieuws