Binnenkijken: de Franse woning van prinses Marie

Voor een documentaire krijgen we een uniek kijkje in haar woning.

Lees ook

Altijd al een kijkje willen nemen in de Franse woning van prinses Marie van Denemarken? Voor een documentaire gooit ze de deuren open van haar bijzondere woning.

Voedselverspilling

Voor een documentaire over voedselverspilling verwelkomt prinses Marie de camera in haar Parijse woning. In het voorstukje kunnen we al zien dat haar gezin, prins Joachim en kinderen Hendrik en Athena, ook in beeld komen. Wat leuk!

In de tweedelige documentaire gaat prinses Marie samen met chefkok Vladimir scholen langs om scholieren les te geven over voedselverspilling. Ze zamelen oude groenten in om een galadiner te maken voor hun ouders. Als kers op de taart volgen we ook Marie die zich al jaren inzet voor de strijd tegen voedselverspilling. Vanuit huis, welteverstaan, dus reken op veel koninklijke inkijkjes!

In het voorstukje krijgen we al een sneak peak van de prachtige woning van het Deense koppel. De huiselijke eethoek, de vaas met bloemen op tafel en de zachte kleuren in de gordijnen en het vloerkleed; we zien overduidelijk een hoop Scandinavische invloeden in hun woning.

Het eerste deel van de documentaire was dinsdagavond te zien op de Deense zender DR 1. Bekijk hieronder alvast een voorproefje!

Deense invloeden in Parijs

Even opfrissen: wat doet het Deense koppel in Parijs? Prins Joachim, de tweede zoon van koningin Margrethe en het jongere broertje van kroonprins Frederik, heeft daar een baan op de Deense ambassade, waar hij defensieattaché is. Ook is Marie oorspronkelijk een Françoise.

Toch ging die hele verhuizing van Kopenhagen naar Parijs niet zonder slag of stoot. Zo zijn de Denen zelf er niet blij mee. Joachim ontvangt immers nog altijd zijn riante koninklijke toelage, terwijl hij zelden nog verplichtingen in zijn vaderland vervult. En prinses Marie zorgde eerder dit jaar voor heel wat ophef door uitspraken over haar verhuizing naar Frankrijk, die niet geheel vrijwillig zou zijn geweest. “Wij zijn niet degenen die daarover beslissen. Het is belangrijk om dat te weten”, vertelde de prinses in juli aan een Deens tijdschrift. “Ik vond het heerlijk om in Denemarken te wonen. Denemarken is een geweldig land. Alles loopt er op rolletjes en er zijn weinig problemen.” Zoals voedselverspilling?

Bron: Blauwbloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook