Luxemburgers delen foto’s ter ere van Maria Teresa’s verjaardag

Hiep hiep hoera! De groothertogin blaast vandaag 67 kaarsjes uit.

Maria Teresa van Luxemburg blaast vandaag 67 kaarsjes uit, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op Instagram deelt het Cour grand-ducale enkele kiekjes van de groothertogin, waar we ook haar kleinkroost spotten.

Verjaardag

Ter ere van Maria Teresa haar verjaardag, deelde het Cour grand-ducale een aantal nieuwe foto’s van de jarige jet. We zien haar meerdere keren op de kiek staan tijdens werkbezoeken, maar ook in privé-setting met haar kleinkinderen. Op de eerste foto poseert ze trost met haar kleinkoters Amalia, Charles en Liam. In het bijschrift staat geschreven: ”Gefeliciteerd! De groothertogin bedankt u alvast voor al uw vriendelijke verjaardagswensen!”

Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg

Een beetje kenner weet dat sinds haar huwelijk in 1981 de groothertogin vele projecten heeft opgezet om kwetsbare mensen in Luxemburg en over de hele wereld te ondersteunen. Ze heeft haar beschermheerschap verleend aan tal van liefdadigheidsinstellingen en sociaal-culturele organisaties en haar acties worden voornamelijk geleid door de principes van het verdedigen van de rechten van vrouwen en meisjes en gendergelijkheid. Hoog tijd dat deze powervrouw eens in het zonnetje gezet wordt, dus!

Geen blauw bloed

María Teresa werd geboren in Cuba, maar bracht het grootste deel van haar jonge jaren door in New York, Spanje en Zwitserland. Het was daar, in het Zwitserse Genève in de jaren zeventig, dat ze verliefd werd op een Luxemburgse prins. Tot groot ongenoegen van zijn moeder, groothertogin Josephine Charlotte, die er meer conservatieve ideeën op na hield. Zelf was Josephine Charlotte, voordat ze met de aanstaande groothertog van Luxemburg trouwde, al helemaal thuis in koninklijke kringen. Dat haar zoon nu thuiskwam met iemand zonder een druppel blauw bloed, vond ze uit den boze. Inmiddels is haar bloed allang niet meer helderrood en zijn wij – en velen met ons – helemaal in de gloria van de groothertogin.

Namens de redactie van Beau Monde wensen we haar ‘alles Guddes fir de Gebuertsdag!’

Bron: Instagram @courgrandducale, monarchie.lu | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

 

Laatste nieuws