Verdrietig nieuws voor Estelle Cruijff: vader Henny overleden

Hij leed helaas al jaren aan de ziekte van Alzheimer.

Estelle Cruijff en haar familie hebben onlangs verdrietig nieuws te verwerken gekregen. Haar vader Henny Cruijff is gisteren op 78-jarige leeftijd overleden, zo melden AT5 en de Amsterdamse sportwinkel Smit-Cruyff, waar Cruyff jarenlang eigenaar van was.

Henny Cruijff

Henny, de vader van socialite Estelle Cruijff, leed helaas al jaren aan de ziekte van Alzheimer. AT5 meldt dat Cruijff deze week in besloten kring zal worden begraven. Net als zijn jongere broer, speelde ook Henny in het jeugdteam van Ajax. In tegenstelling tot Johan, is Henny echter nooit doorgebroken als profvoetballer. In 1986 nam hij de sportzaak Smit-Cruyff over van zijn broer en stopte hier zijn hele ziel en zaligheid in.

Ruzies

In 2016 kwam naar buiten dat Estelle en haar (half)zusjes geen goede band hebben met hun vader. Zo mochten ze hun demente vader niet meer zien en kregen ze ruzie met Henny’s vriendin Jeanette. Halfzusje Nathalie sprak er toentertijd openhartig over tegen Shownieuws. Zo wilde Jeannette met Henny trouwen, maar stond het Cruijff-telg daar niet op te wachten. Daarna zou Jeanette hen hebben verboden hun vader te mogen zien.

Echter, lag Estelle al jaren overhoop met haar vader. Toch bleek de situatie beetje bij beetje wel te verbeteren, zo vertelde Nathalie in 2016. “Hij loopt met een tijdschrift met Estelle, naar mijn mening is dat een teken dat hij haar wil zien”, liet ze toen weten. Dat het verlies van hun vader dus een grote impact heeft op de zusjes Cruijff is een ding wat zeker is. Wij wensen Estelle en haar familie in ieder geval heel veel sterkte!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws