Koningin Mathilde straalt in glitteroutfit bij staatsbanket Zuid-Afrika

Het staatsbezoek mag dan 'chaotisch' zijn, Mathilde komt keurig voor de dag in glitter!

Deze week is het staatsbezoek van de Belgische royals aan Zuid-Afrika van start gegaan. Dat betekent uiteraard een hoop zwaaien, cultuur meepakken en netjes de betrokken royal uithangen. Uiteraard kunnen we een staatsbanket niet vergeten – waar de Belgische koningin in een prachtige glitter-japon ten tonele verscheen.

Kick-off

Het staatsbezoek ging van start in Pretoria, waar de welkomstceremonie voor de Belgische vorsten plaatsvond. De rest van het programma voor de dag stond in het teken van de standaard zaken die je bij een staatsbezoek verwacht: er werd een hoop business gepraat met verschillende politici, rondgesnuffeld bij lokale bedrijven en academici, en vriendelijk gelachen voor eindeloze kiekjes. De dag werd ten slotte afgesloten met een staatsdiner bij de Zuid-Afrikaanse president.

Glitter en glamour

Gedurende de dag droeg Mathilde een asymmetrische roze Natan-capejurk die zij al meerdere malen uit de kast heeft getrokken – eens een royal favoriet, altijd een royal favoriet, blijkt maar weer!

mathilde
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Voor het staatsdiner in de avond verruilde Mathilde haar Natan-japonnetje echter voor…nóg een ander exemplaar van Natan. In een baljurk van tule met een goede dosis glitter proostte de Belgische koningin met Zuid-Afrikaanse prominenten.

De immer scherpe stijlexperts achter het Instagram-account @Royalfashionpolice weten te spotten dat het origineel van Natan een beduidend korter modelletje is – maar goed, voor een royal die je jurk draagt wil je uiteraard wel enkele aanpassingen doen. Toch?

Hommeles

Net als voor Charles en zijn bezoek aan Frankrijk, komt ook het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan Zuid-Afrika op een moment vol politieke onrust. Razende reporter Wim Dehandschutter van HLN is ter plaatse, en schrijft over een last-minute gecancelde speech: “De officiële reden is tijdgebrek, maar mogelijk heeft de instabiele politieke situatie in Zuid-Afrika daar ook mee te maken. De president ligt namelijk al een tijdje onder vuur. Burgers eisen z’n ontslag wegens wanbeleid en corruptie.” Aiii…

In een ander bericht deelt HLN dat het bezoek tot nu toe ronduit ‘chaotisch’ te noemen is. “Hun gastheer, president Cyril Ramaphosa (70), kwam een uur te laat, schrapte een cruciaal programmaonderdeel en trok twee derde van de uitnodigingen voor de meest prestigieuze activiteit in”, schrijven ze over de eerste dag in Zuid-Afrika van Filip en Mathilde. Nu maar duimen dat de rest van het programma een stukje soepeler verloopt…

Bron: HLN.be, Instagram @Royalfashionpolice, UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws