Happy birthday: deze kleindochter van Beatrix wordt vandaag 18!

Alweer 18 kaarsjes voor de oudste dochter van prinses Mabel en prins Friso!

Na Claus-Casimir is het alweer feest deze week: ook gravin Luana van Oranje-Nassau is namelijk jarig! De oudste dochter van prins Friso en prinses Mabel viert namelijk vandaag haar achttiende verjaring. Een hele mijlpaal!

Gravin Luana

Ze is niet héél vaak in beeld, die Luana van Oranje-Nassau. Het nichtje van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane komt af en toe aantreden bij grote familie-evenementen van de Oranjes, zoals Beatrix’ tachtigste verjaardag way back in 2018.

Emma Luana Ninette Sophie gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg kwam vandaag precies achttien jaar geleden ter wereld in Londen als oudste dochter van prins Friso en Mabel Wisse Smit. Samen met haar moeder en zusje Zaria woont ze nog altijd in de Britse hoofdstad. Oma Beatrix komt er regelmatig op bezoek, maar we zien Mabel en haar dochters zelden hier in Nederland.

Titels, troonopvolging en koninklijke familie

Net als nichtjes Eloise en Leonore draagt Luana de titels ‘gravin’ en ‘jonkvrouw’, maar een plaatsje in de lijn van troonopvolging heeft ze niet. Dat komt omdat haar ouders zonder toestemming van het parlement in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Dat betekent niet dat ze niet in koninklijke kringen wordt gezien. Samen skiën in Lech deed prinses Mabel met haar dochters ook nog na het tragische, fatale ongeluk van prins Friso (overleden in 2013).

Prinses Mabel, Luana, prinses Beatrix en Zaria, 2014. Beeld: BrunoPress

En in 2015 spotten we nog ’n hoop blonde koppies op de Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix.

Beeld: BrunoPress

De laatste openbare verschijning van Mabel, Luana en Zaria was dus in 2018. Ruim vijf jaar geleden alweer, dus we kunnen ons voorstellen dat gravin Luana inmiddels is uitgegroeid van puber die haar moeder bijna voorbijschiet tot jongedame. Zou ze nog steeds zoveel op Mabel lijken?

Prinses Mabel en haar dochters in 2018. Beeld: BrunoPress

Over hoe het nu met Luana is, weten we dan ook weinig. Het lijkt er echter op dat ze het prima naar haar zin heeft met haar adellijke familie. Zo dook ze onlangs nog op in een vrolijke foto met neefje Claus-Casimir:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CVO (@clausvanoranje)

Graaf CC kwam zijn nichtje even opzoeken bij een bezoek aan de Engelse hoofdstad – tja, wij hadden het ook wel geweten als we familie in Londen hadden zitten. Wie weet is het binnenkort tijd voor een bezoekje van Luana aan Parijs, waar haar neef studeert aan de ESCP Business School.
Happy birthday, Luana!

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws