Belgisch koningspaar voorziet Zuid-Afrika van bijzonder cadeau

Dat is nog eens wat anders dan een boeketje van het plaatselijke tankstation.

Het stikt van de royals in Zuid-Afrika. Waar Lady Amelia vorige week op een romantische locatie nabij Kaapstad in het huwelijksbootje stapte met fitnessgoeroe Greg Mallett, sloten koning Filip en koningin Mathilde dit weekend hun staatsbezoek aan Zuid-Afrika af. En dat deden ze met een wel heel bijzonder cadeau…

Eerste staatsbezoek

Afgelopen woensdag maakten Filip en Mathilde zich op voor hun eerste staatsbezoek aan Afrika in 44 jaar én het eerste staatsbezoek ooit aan Zuid-Afrika. Het Belgische koningspaar reisde af naar het zonnige oord om de banden tussen België en Zuid-Afrika aan te halen. Ze lieten hun gezicht zien in drie steden: Pretoria, Johannesburg en Kaapstad.

Bijzonder cadeau

Na heel wat lief ge-glimlach, handjes schudden en inspirerende gesprekken met belangrijke mensen, sloten Filip en Mathilde hun staatsbezoek gisteren op een bijzondere manier af. Als koning en koningin van België kun je natuurlijk niet met een armoedig boeketje aankomen, en dus schonk het koningspaar de botanische tuin Kirstenbosch National Botanical Garden in Kaapstad twee uiterst zeldzame broodbomen, die gekweekt zijn in de Belgische Plantentuin Meise. Volgens het Belgische hof gaat het om soorten die al bestonden ten tijde van de dinosaurussen, maar die vandaag de dag met uitsterven bedreigd zijn. Dat is nog eens wat anders dan een Merci-doosje…

Voor de gelegenheid had de koningin zich gehuld in een kleurrijke midi-jurk van Caroline Bliss met een bruine, brede riem van hetzelfde label en leren loafers van Tod’s Kate. De jurk leek bijna te dienen als camouflage tussen de tropische planten, maar stond desalniettemin prachtig bij Mathilde.

Geschiedenis in Afrika

Hoewel dit het eerste staatsbezoek aan Afrika sinds tijden is, is het continent voor de Belgische koning geen onbekend terrein. Zo was hij als toenmalige kroonprins aanwezig bij de eedaflegging van Nelson Mandela als eerste zwarte president van Zuid-Afrika in 1994, ging hij in 2006 met vrouwlief Mathilde op handelsmissie in het land en was hij op de begrafenis van Mandela in 2013 een van de genodigden.

Bron: Blauw Bloed, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws