Handig: zo voorkom je zichtbare ondergoednaden in je favoriete outfit

Zorgeloos en naadloos!

De lente is weer in aantocht, en daarom halen we en masse weer onze favoriete jurkjes en luchtige pantalons uit de kast. Maarre: als je je zomergarderobe weer tevoorschijn tovert, hoe voorkom je dan dat je onderkleding door die luchtige outfitjes heen te zien is?

1. Strategische onderkleding

Allereerst maakt het natuurlijk een flink verschil wat voor soort modelletje je uit de lingerie-lade trekt. Aangezien een minuscule string je derrière nauwelijks verhult, krijg je hierdoor ook weinig naden die door je broek te zien zijn. Ga voor een string zonder strakke raden en kies er een in de juiste maat. Zo voorkom je dat deze oncomfortabel in je huid drukt.

Geen zin in een string? Dan is een praktische ‘oma-onderbroek’ een slimme keus. Bij de gewone onderbroek wordt de bil halverwege door het stof afgesneden, waardoor de rand van je ondergoed door je broek te zien is. Een andere manier om naden te voorkomen, is om de bips maar helemaal in stof te hullen. Een goedzittend setje granny panties eindigt net in de plooi van je achterwerk en volgt zo eigenlijk de natuurlijke vorm van je lichaam. Hierdoor hoef je zichtbare randen in je kleding niet te vrezen.

2. Stof

Naast het model van je slip, maakt ook de stof hiervan een groot verschil. Vermijd bijvoorbeeld katoen: hoewel deze stof nog zo lekker zit en het meest gezond is voor je huid, heeft het ook dikke, elastische banden nodig om niet uit te rekken. En juist die elastische banden zie je dan door dat stijlvolle jurkje heen. Zonde!
Dunne, elastische materialen en microfiber stoffen zie je door hun elasticiteit niet door het ondergoed heen. Wel verliezen deze stoffen uiteindelijk hun elasticiteit waardoor de randen gaan kreuken of oprollen. Je hoeft je ondergoed dan niet meteen in de prullenbak te deponeren, maar houd er wel rekening mee dat het niet meer zo mooi staat onder een strakke broek.

De stof van die fijne broek of dat leuke japonnetje maakt overigens ook een wereld van verschil. Stoffen als zijde, mousseline en jersey moet je absoluut niet dragen als je ondergoednaden zoveel mogelijk wilt voorkomen. Spijkerstoffen en katoen zijn raadzamer om te dragen. Net zo luchtig voor de zomer, maar dan zonder die gevreesde naden.

3. Slimme styling

En ten slotte: kom je er niet uit met model en materiaal? Dan kun je nog wel je styling er op aanpassen. Stoffen met drukke prints zorgen er bijvoorbeeld voor dat naden minder opvallen. En draag je een jurkje? Doe hier eventueel een (huidkleurige) panty onder. Je ondergoed blijft beter op z’n plek zitten en je ziet ondergoednaden minder snel.

Met deze tips ben je he-le-maal klaar om te flaneren in dat zomerse outfitje. Enjoy!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws