Oranjes sluiten Rotterdams bezoek feestelijk af: ‘Kan niet vrolijker!’

'Onovertreffelijk', aldus de koning.

Het zit er alweer op voor het koninklijk gezelschap – al had koning Willem-Alexander het liefst nóg een rondje door Rotterdam willen doen. Het kleurrijk geklede gezelschap heeft in 010 het tienjarig jubileum van de koning in stijl gevierd!

Voetjes van de vloer

We trapten het Oranje feest vanochtend af bij het Afrikaanderplein waar Wim-Lex luidkeels werd toegezongen ((hij is immers jarig, laten we dat niet vergeten) en zat de stemming er meteen goed in toen de heupjes werden los gegooid op de Pretorialaan waar verschillende culturen en nationaliteiten samensmolten in een mix van Surinaamse kotomisi’s, Hindoestaanse dansers, Marokkaanse folkloristische percussionisten buikdans en salsa.

Hier had de koning ook nog te maken met een stel enthousiaste Feyenoord-fans, die duidelijk te horen hadden gekregen dat de vorst fan is van Ajax. “Alex, Feyenoord is beste!” viel er op een bord te lezen. De koning kon er gelukkig wel om lachen.

Natte boel

Vervolgens stapte het koninklijk gezelschap aan boord van een watertaxi, en kregen zij een hoop bijzondere schepen te zien uit de internationale haven. Rotterdam is immers onlosmakelijk verbonden met z’n plek aan en op het water – en dat past natuurlijk helemaal in het straatje van onze koning!

Groot feest

Nadat de royals stilstonden bij de zwarte bladzijden uit de Rotterdamse geschiedenis bij het herinneringsmonument De Verwoeste Stad, trok de koninklijke stoet verder naar de Blaak die is omgetoverd tot de zogenaamde ‘Happy Street’. Van discohitjes tot Hermes House Band, de sfeer zat er in ieder geval goed in bij de Oranjes.

‘Drie keer gebeld’

In gesprek met de NOS liet koningin Máxima nog weten dat middelste dochter Alexia vandaag zeker weten met haar hoofd ook in Rotterdam zat. “Ze heeft vanmorgen al drie keer gebeld”, deelde de koningin. Vanuit Rotterdam wordt duidelijk ook aan de ontbrekende prinses gedacht. Prinses Amalia, die de afgelopen periode zwaar beveiligd is vanwege bedreigingen, werd ook gevraagd naar haar mening. “Ik kan eigenlijk niet vrolijker zijn!”, aldus een breed lachende kroonprinses.

Natuurlijk sloot de koninklijke familie hun bezoek aan de Havenstad af in stijl op de Binnenrotte – met een indrukwekkende selectie aan Rotterdamse artiesten. Hier sprak koning Willem-Alexander het bijeengekomen publiek toe. “We komen uit moeilijk tijden, maar wat Rotterdam laat zien wat je samen kunt doen, waar je ook vandaan komt, daar ben ik heel dankbaar voor”, aldus onze koning. Wat hem betreft had hij zo de hele tour nog een keer willen doen.

Kortom: (nu al) een geslaagde dag!

Bron: AD.nl | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws