Koningsdag 2023: Oranjes bekennen kleur in zonnig Rotterdam – zónder Alexia

Helemaal in stijl voor een kleurrijke wandeling door Rotterdam!

Vandaag is het dan eindelijk zover: Koningsdag 2023! Het jaarlijkse Oranje-spektakel heeft dit keer een éxtra bijzonder tintje, want we vieren natuurlijk ook het tienjarig troonjubileum van onze Willem-Alexander. Dat gebeurde in stijl – maar met één grote afwezige.

Voorproefje

Alle ogen zijn vandaag natuurlijk op het koninklijk gezin gericht. Royaltykenners speculeerden al uitgebreid over outfits, accessoires, welke danspasjes het koninklijk gezelschap dit keer uit de kast trekt…én natuurlijk was er de grote vraag of ook prinses Alexia van de partij zou zijn.

Met een voorproefje op de sociale media van het Koninklijk Huis worden een goed deel van die vragen al beantwoord. Helaas, helaas: Het ziet er inderdaad naar uit dat we de immer stijlvolle prinses Alexia dit jaar niet te zien krijgen. Zij zit namelijk nog in haar examenperiode en valt daarmee een beetje tussen Wales en schip, om het zo maar te zeggen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Kleurrijk

Voor de gelegenheid hebben de Oranje ladies natuurlijk weer hun meest stijlvolle beentje voor gezet. Zo straalt Máxima in een felgroene outfit met crèmekleurige accessoires, gaat Amalia de deur uit in Beau Mondes lievelingskleur, fel, félroze, en staat de jonge Ariane er stijlvol en volwassen op in ecru en royaal blauw.

Natuurlijk hebben de stijlexperts van Modekoningin Máxima, UFO No More, en Instagram-account Royal Fashion Police al tot op de bodem uitgeplozen wat de royals precies uit de koninklijke garderobe hebben gekozen voor deze jubileumviering.

maxima koningsdag 2023
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Zo staat Máxima er goed op in een felgroene Natan-outfit met een matchende top en rok, die zij combineert met een lichte mantel en bijpassende accessoires – een sterk staaltje flag dressing in de stijl van de Rotterdamse stadsvlag. Haar hoedje is afkomstig van Fabienne Delvigne, en hebben we al vaker gezien bij onze koningin.

koningsdag 2023
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Amalia bekent daarnaast kleur in een prachtig felroze pak, met een wijd uitlopende pantalon. Het groene Jacquemus-tasje, dat Amalia wel vaker bij zich draagt, mag ook deze Koningsdag weer een verschijning maken. Met haar roze-groene outfit is Amalia overigens precies tegenovergesteld gekleed van zusje Alexia vorig jaar, die toen een groene outfit met roze details droeg.

Ten slotte heeft Ariane voor haar outfit eens goed door de accessoires van moederlief geneusd. Zij combineert haar beige Max & Co-pak met diepblauwe accessoires, waaronder een clutch en set pumps van Natan.

Er staat het koninklijk gezelschap vandaag een uitgebreid programma te wachten in Rotterdam, waarmee zij voor het eerst sinds 1992 weer de havenstad meemaken voor het grote Oranje-feest. Dat belooft nog veel goeds!

Bron: Modekoningin Máxima, UFO No More, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws