Koninklijk Huis plaatst bijzondere foto met drie generaties

Vandaag is het een bijzondere dag, want het is precies tien jaar geleden dat prinses Beatrix het stokje besloot over te dragen aan haar zoon, Willem-Alexander. Om dit bijzondere moment te herdenken, plaatste het koningshuis vandaag een foto van Beatrix, Willem-Alexander én Amalia op Instagram.

Tien jaar op de troon

Het kán je bijna niet ontgaan zijn: dit jaar zit koning Willem-Alexander alweer tien jaar op de troon. Dat werd uitgebreid gevierd met Koningsdag in het (helemaal toepasselijke) 010, een extra groots Koningsdagconcert, en een feestelijke lunch met de koning, ‘voor mensen die een tien verdienen’. Én dus ook met een driegeneratiefoto op Instagram.

“Op precies dit moment tien jaar geleden ondertekende Koningin Beatrix de Akte van Abdicatie. Vanaf dat moment werd de Prins van Oranje Koning der Nederlanden”, luidt de beschrijving. Ook voor Amalia veranderde er tien jaar geleden veel. “Prinses Amalia werd vanaf dat moment de Prinses van Oranje en de eerste in de lijn van troonopvolging”, luidt de caption bij de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Drie generaties

We zien prinses Beatrix zitten op een stoel en daarachter staan WimLex en zijn dochter Amalia. Drie generaties dus. De foto is gemaakt op paleis Noordeinde en ‘symboliseert dit moment en het koningschap’, zo valt in de beschrijving te lezen. De foto is afgelopen december gemaakt ter gelegenheid van 10 jaar Koningschap van Koning Willem-Alexander.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld, RVD

Laatste nieuws