Feesten met de koning: speciaal Koningsdagconcert in aanloop naar jubileum

En jij kunt erbij zijn!

Koningsdag is dit jaar wel heel bijzonder voor onze Wim-Lex. Op 27 april zit hij namelijk tien jaar op de troon, en daarom heeft de Oranje-feestdag nog meer toeters en bellen dan normaal. Ook de aanloop naar het feestelijke jubileum krijgt nog meer leuks, zo kondigde de organisatie vanmiddag aan.

Koningsdagconcert

Het is vaste prik in de maand voor Koningsdag: het Koningsdagconcert. Vanaf 1958 tot en met 2013 vond deze plaats op Paleis Noordeinde, en sinds 2014 is het aan de organiserende gemeente waar de feestdag plaatsvindt om ook een daverend concert neer te zetten.

Dit jaar is dat dus Rotterdam – helemaal toepasselijk die 010 met het 10-jarig jubileum, u snapt het wel. Normaliter is het concert bedoeld voor degenen die zich achter de schermen inzetten voor de organisatie van Koningsdag. Maar dit jaar is dat anders: het concert valt ook voor het grote publiek gratis te bezoeken!

Feesten met de Oranjes

Bij het concert, dat dit jaar op 19 april plaatsvindt in het RTM Stage van het Rotterdamse Ahoy, zullen Willem-Alexander en Máxima ook aanwezig zijn. Het koningspaar gaat daar met de hulp van een hoop Rotterdamse artiesten een mooi feestje bouwen.

Onder meer Davina Michelle, Winne, en Gerard Cox zullen, in samenwerking met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het publiek toespelen. “Zij en andere bekende en onbekende Rotterdammers laten zien waar de stad voor staat. Een kleurrijke, internationale havenstad, opgebouwd door mensen uit alle windstreken. Een stad die zelf opnieuw begonnen is en waar veel mensen hun leven (opnieuw) beginnen”, laat de RVD weten.

Bijzijn is meemaken

Het allerleukste aan het concert is natuurlijk dat iederéén erbij kan zijn. Of welja, iedereen met een ticket, natuurlijk. Vanaf komende vrijdag, 10 maart om 10.00 uur, zijn deze gratis te bestellen via deze pagina.

De organisatie laat verder weten dat met de al genoemde artiesten de line-up voor het concert nog niet compleet is. Meer informatie moet binnenkort verschijnen op de social media-pagina’s van het Koninklijke feest in Rotterdam.

Enne, mocht je nu naast zo’n felbegeerd ticket grijpen, dan is er niks aan de hand. Het Koningsdagconcert wordt namelijk traditiegetrouw ook uitgezonden op de avond van Koningsdag zelf. Bovendien is het concert ’t startschot van het Stadsprorogamma met tien dagen voorpret in de aanloop naar het tienjarig jubileum. Genoeg te doen in onze havenstad dus!

Bron: RVD, Koningsdag in Rotterdam | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws