Zien: een schitterende bruiloft voor Luxemburgse prinses Alexandra

De liefde spat van de kiekjes af!

Eerder deelden we al de eerste foto’s van de Luxemburgse royal wedding van prinses Alexandra en Nicolas Bagory. Dit weekend vond deel twee van de feestelijkheden plaats, en werden we getrakteerd op een hoop designer-stukken door zowel de bruid, als de rest van de familie.

Dubbele bruiloft

Afgelopen weekend stapten Alexandra en haar Nicolas voor de tweede keer in het huwelijksbootje. Een week eerder vierden zij hun burgerlijke bruiloft, en dat ging er een tikje meer casual aan toe – in een wit designer-broekpak kwam de enige dochter van Henri en Maria Teresa piekfijn voor de dag, daar niet van. Maar we hadden toch graag wat glitter, glamour, en een tiara willen zien. Gelukkig konden we dit weekend ons hart ophalen aan de kiekjes van de kerkelijke ceremonie!

alexandra bruiloft
Beeld: © Collection privée de LL.AA.RR. le Grand-Duc et la Grande-Duchesse de Luxembourg / Sophie Margue

De liefde tussen de prinses en haar Franse echtgenoot spat duidelijk van de foto’s af!

alexandra bruiloft

Designers, designers, designers

Natuurlijk horen er bij een royal wedding een indrukwekkende selectie designerkleedjes. Zo kwam de bruid prachtig voor de dag in een Elie Saab-bruidsjurk, die zij combineerde met de Chaumet choker tiara, die zij voor de gelegenheid uit de juwelenkist van moederlief mocht lenen. De royalty-experts van UFO No More weten te melden dat de jurk van de Luxemburgse prinses speciaal voor de gelegenheid was aangepast. Het origineel toont namelijk een flink stuk middenrif, en dat heurt uiteraard niet helemaal bij een bruiloft met koninklijke allure.

Beeld: © Collection privée de LL.AA.RR. le Grand-Duc et la Grande-Duchesse de Luxembourg / Sophie Margue

Moeders kwam die dag zelf overigens óók opdagen in een designeroutfit van Elie Saab. De zwart-groene jumpsuit van Maria Teresa is voorzien van een flinke bloem, die de gemoederen in royal watcher-kringen aardig bezighoudt. Zo vallen er op sociale media gemengde reacties op de jumpsuit te lezen. “Dit is zo’n vreemde keuze voor de bruiloft van je dochter…zou die bloem ook dienst doen als kussen?”

bruiloft alexandra
Beeld: © Collection privée de LL.AA.RR. le Grand-Duc et la Grande-Duchesse de Luxembourg / Sophie Margue

Ook het feit dat de Grand Duchess zwart draagt op de grote dag van haar dochter schiet sommigen in het verkeerde keelgat. Afijn: Maria Teresa maakt haar outfit af met een stel kittige Prada-hakjes, en daarmee scoort ze toch weer designer-pluspunten.

Bijzonder detail: ook de piepjonge prins François, die net een maand oud is, maakt in de armen van prinses Stéphanie al z’n debuut bij z’n eerste officiële royal evenement. Het ziet er hoe dan ook uit als een dag om nooit te vergeten!

Bron: UFO No More, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws