Babynieuws: prinses Stéphanie is bevallen!

Er is weer een kleine prins geboren!

Heugelijk nieuws voor de Luxemburgse royals: vanochtend is er een kleine prins geboren. Het hof laat weten dat kroonprinses Stéphanie vanochtend is bevallen van een gezonde baby.

Vijf namen

Hunne Koninklijke Hoogheden de kroonprins en de kroonprinses zijn verheugd de geboorte van hun zoon aan te kondigen in Maternité Grande-Duchesse Charlotte in Luxemburg op maandag 27 maart 2023 om 10:04 uur”, schrijft het Luxemburgse hof op Instagram. De pasgeboren prins weegt 3.575 gram, is 53 centimeter lang en draagt de naam – of moeten we zeggen namen – François Henri Luis Marie Guillaume. Het hof laat weten dat zowel Stéphanie als de baby het goed maken.

Tweede zoon

Afgelopen jaar in september deelden Prins Guillaume en prinses Stéphanie het blijde nieuws dat ze in verwachting waren. De royals werden in mei 2020 – midden in de coronatijd – voor het eerst ouders van zoon Charles. “Een geboorte is een boodschap van hoop. Het is een zegen. Ik denk dat dat is wat wij niet alleen met Luxemburg, maar ook over de grens met andere landen willen delen”, zei Guillaume daar destijds over.

Inmiddels is het gezin dus uitgebreid met nog een jongen, en heeft de kleine prins Charles een upgrade gemaakt tot grote broer. Namens Beau Monde natuurlijk van harte gefeliciteerd en veel geluk!

Bron: Instagram @courgrandducale | Beeld: NL Beeld, Instagram @courgrandducale

Laatste nieuws