Babynieuws: erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg is in verwachting

Kleine Charles wordt grote broer!

Prins Guillaume en prinses Stéphanie van Luxemburg verwachten hun tweede kind. Kleine prins Charles zal binnenkort dus de upgrade krijgen naar grote broer.

Een heugelijke mededeling

Vandaag is via het Twitter-account van het groothertogelijk hof bekendgemaakt dat er een kleine spruit bijkomt. De kleine prins Charles, die werd geboren in mei 2020, zal dus grote broer worden. “Hunne Koninklijke Hoogheden de groothertog en groothertogin zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat erfgroothertog en erfgroothertogin in verwachting zijn van hun tweede kind. De geboorte zal in april plaatsvinden’, is in het statement te lezen.

Veel vrolijkheid

De zwangerschapsaankondiging heeft al vrolijke reacties opgeleverd in het thuisland. Luxemburgs minister-president, Xavier Bettel, feliciteerde het royal stel door middel van een tweet: “Namens de regering wil ik de hartelijke felicitaties aanbieden aan de erfgroothertog en erfgroothertogin, die hebben aangekondigd dat zij hun tweede kind verwachten.”

Kennismaken op beeld

De erfgroothertog en -hertogin werden middenin de coronatijd dus voor het eerst ouders. “Een geboorte is een boodschap van hoop. Het is een zegen. Ik denk dat dat is wat wij niet alleen met Luxemburg, maar ook over de grens met andere landen willen delen”, zei Guillaume daar destijds over.

Charles heeft zijn grootouders Henri en Maria Teresa vanwege de coronamaatregelen op een bijzonder moderne manier ontmoet: via een videochat. Hopelijk zullen Guillaume en Stéphanie hun tweede kind wél in real life aan diens grootouders kunnen voorstellen.

Bron: PEOPLE | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws