Tiara time: groothertogin Maria Teresa haalt blingbling tevoorschijn

Eindelijk weer een glamourmomentje van de Nassaus!

Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg brengen wat royal glamour naar het zonnige zuiden. De twee zijn voor het eerst in twaalf jaar weer op staatsbezoek in Portugal en kunnen ein-de-lijk weer wat glitter tevoorschijn halen.

Van Luxemburg naar Portugal

Een welkomstceremonie, een ontmoeting met de president, een persconferentie, een toeristisch rondritje… Het hoort allemaal bij zo’n officieel staatsbezoek, en het helpt ongetwijfeld om de banden tussen de twee landen aan te halen. Maar waar wij vooral oog voor hebben, is toch altijd het staatsdiner. Hét moment waarop de tiara’s weer uit de koninklijke kluis worden gehaald.

Geredde tiara

Groothertogin Maria Teresa toonde zich een ware Koninklijke Schoonheid met de fonkelende Belgian Scroll Tiara. Het was de favoriete tiara van prinses Josephine Charlotte van België, die ‘m op haar huwelijk met erfgroothertog Jean van Luxemburg droeg. Na haar overlijden werd het prachtstuk bijna verkocht, maar het publiek stak hier een stokje voor. Zo’n koninklijk erfstuk kan niet zomaar van de hand worden gedaan! Tegenwoordig is de tiara favoriet bij groothertogin Maria Teresa. Een grote verrassing was het dus niet dat MT dit exemplaar weer in heur haar schoof.

De groothertogin van Luxemburg zal er zelf niet om hebben getreurd dat de tiaramomenten tegenwoordig schaars zijn. Eerder mopperde ze al over al het gedoe dat zo’n juweel oplevert. “We hebben vaak de neiging om te denken dat royals alleen maar over rode lopers lopen en mooie tiara’s dragen”, vertelde Maria Teresa eerder aan ABC. “Maar ik kan je vertellen dat het urenlang dragen van een tiara tijdens een staatsdiner voor hoofdpijn kan zorgen.” Ehm, beterschap dan maar vandaag, Grande-duchesse!

Bron: The Royalty Watcher, Monarchie.lu | Beeld: © Cour grand-ducale / Emanuele Scorcelletti

Laatste nieuws