Op deze dag gaat prinses Alexandra van Luxemburg trouwen

Het is al sneller dan je denkt!

Wedding bells in Luxemburg, want er komt dit jaar een koninklijk huwelijk! Prinses Alexandra, de enige dochter van de groothertog en groothertogin, stapt namelijk dit jaar nog in het huwelijksbootje met haar Nicholas Bagoy. 

Koninklijk huwelijk

In november maakten de groothertog en groothertogin van Luxemburg bekend dat hun enige dochter verloofd is, en lieten in een verklaring weten ontzettend blij te zijn met het nieuws.

Verloving

Prinses Alexandra, zesde in de rij voor de Luxemburgse troon, is een actief werkend lid van de koninklijke familie. Haar verloofde komt uit Bretagne, Frankrijk, en studeerde politieke wetenschappen en klassiekers aan de universiteit. De verloving werd bekroond met een lief kiekje van de twee en de sprankelende verlovingsring.

In het voorjaar

Goed, er is een verklaring en er zijn romantische foto’s. Maar wanneer is de grote dag? Daar hebben we nu ook eindelijk meer nieuws over. Het hof maakte namelijk bekend dat het huwelijk in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden; in het bijzonder zal een burgerlijk huwelijk plaatsvinden op 22 april en een religieus huwelijk op 29 april.

“Het burgerlijk huwelijk zal plaatsvinden op 22 april 2023 in het stadhuis van de stad Luxemburg. Het religieus huwelijk zal worden voltrokken op 29 april 2023 in de Saint Trophyme-kerk in in Bormes-les-Mimosas”, meldt het hertogelijk hof.

Wil je meegenieten van dit romantische huwelijk, dan is het ook mogelijk om het samen met de familie te vieren. Het publiek is namelijk van harte uitgenodigd om de newlyweds te verwelkomen op Place Guillaume, voor het stadhuis. We zijn nu al benieuwd naar de foto’s!

Bron: Town and Country Mag | Beeld: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Laatste nieuws