Tiara time! Luxemburgers delen nieuwe portretten in vol ornaat voor Valentijn

Het geheim voor een gelukkig huwelijk? Glamour!

Love is in the air in Luxemburg – en met de amour zit het al jaren helemaal snor in het mini-staatje. Vandaag is het namelijk exact 42 jaar geleden dat Henri en zijn Maria Teresa elkaar het jawoord gaven. En dat vieren zij met een hoop glamour!

Sprookjeshuwelijk

Het is het klassieke verhaal: prins groeit op aan het hof, ontdekt de wijde wereld tijdens zijn studie, en wordt daar verliefd op een heel gewoon burgermeisje. Of welja, heel gewoon: María Teresa Mestre y Batesta werd in een bourgeois gezin geboren in het Cubaanse Havana. Ze groeide op in New York City, en studeerde later in het Zwitserse Genève.

En aldaar viel de Luxemburger als een blok voor de Cubaanse. Die relatie zat de Luxemburgse ouders echter niet helemaal lekker. Tatler schrijft: “Terwijl andere monarchieën in Europa huwelijken met gewone burgers omarmden, zagen de ouders van prins Henri, groothertog Jean en groothertogin Josephine-Charlotte hun oudste zoon liever trouwen met een prinses of iemand van het adellijk geslacht.”

De jonge prins laat dit echter niet op zich zitten, en volgens insiders zou Henri zelfs gedreigd hebben zijn troon op te geven. Dit blijkt effectief: zijn ouders doen water bij de wijn en slechts enkele weken nadat de prins en zijn medestudente hun diploma’s in de wacht hebben gesleept, maken zij hun verloving bekend.

42 jaar later

Op 13 februari 1981 werd met een galadiner het huwelijk van de twee geliefden gevierd. De dag erna vonden vervolgens de ceremoniële en religieuze trouwceremonies later. En anno nu, 42 jaar later, is het prachtige paar nog altijd heel gelukkig. Zij trakteren op een set prachtige foto’s in de gang van het paleis – met toeters, bellen, en het belangrijkste: een tiara!

Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

De foto’s lijken gemaakt te zijn op dezelfde dag als de nieuwjaarsreceptie van de Luxemburgers dit jaar. Toen trok Maria Teresa namelijk dezelfde Talbot Runhof-japon uit heur koninklijke kledingkast, die ze voor de gelegenheid combineerde met haar Belgische scroll-tiara. Bij de laatste foto van het paar gaan zij meer business casual gekleed, maar zien ze er hoe dan ook keurig uit. Mogen er nog vele gezamenlijke jaren (en glamour-momenten) volgen!

Bron: Instagram @Courgrandducale, Tatler | Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Laatste nieuws