Royal liefdesverhalen: hoe deze koppels elkaar ontmoetten

Van catwalk tot blind date: zo zag de eerste ontmoeting van deze royals eruit.

Vandaag staat in het teken van de liefde, en met dat gegeven vroegen we ons af hoe onze favoriete royal-koppels elkaar eigenlijk hebben ontmoet. Was het een sprookjesachtige ontmoeting, zoals we ons voorstellen bij een koninklijk liefdespaar, of ontmoetten deze koppels elkaar net zoals wij onze partners tegenkomen? 

Prins William en prinses Kate

William Kate
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De eerste ontmoeting van de prins en prinses van Wales was in 2001. De twee studeerden beiden aan de Universiteit van St. Andrews, en tijdens modeshow van de academische instelling liet William zijn oog vallen op Kate, die op dat moment over de catwalk liep – best romantisch, als je het ons vraagt. Kate, die nietsvermoedend een buiging maakte voor de prins, merkte de onhandigheid van William op toen hij een drankje over zichzelf heen morste. Tja, ook prinsen kunnen soms lomp zijn, zeker als ze de vrouw van hun dromen tegenover zich hebben… Over hun eerste interactie zei William later: “Toen ik Kate voor het eerst ontmoette, wist ik dat er iets heel speciaals aan haar was, en ik wist dat er iets was dat ik daar wilde ontdekken.”  En zo geschiedde…

Harry en Meghan

harry meghan
Beeld: Netflix

Dat de hertog en hertogin van Sussex inmiddels helemaal happy zijn met hun gezinnetje van vier, is wel duidelijk. Maar het scheelde niet veel, of Harry en Meghan hadden elkaar nooit ontmoet. Een wederzijdse vriendin heeft de twee namelijk gekoppeld, omdat ze van mening was dat ze goed bij elkaar zouden passen. Nu, een blind date, nog veel meer dates, twee trouwringen én twee kids verder blijkt deze vriendin het helemaal bij het juiste eind te hebben gehad. Over de blind date zei Meghan: “Omdat ik uit de Verenigde Staten kom, groei je niet op met hetzelfde begrip van de koninklijke familie. Ik wist niet veel over hem, dus het enige dat ik had gevraagd [onze wederzijdse vriend] toen ze zei dat ze ons erin wilde luizen, was: ‘Nou, is hij aardig?’ Want als hij niet aardig was, leek het gewoon niet logisch.” Makes sense, Meghan!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Onze eigen king en queen lijken dan wel een sprookjeshuwelijk te hebben, tijdens hun eerste ontmoeting vlogen de vonken er niet vanaf. In 1999 ontmoetten de twee elkaar op een feest in Sevilla, waarover Máx achteraf zegt dat ze ‘niks’ van de prins vond. Sterker nog, op het feestje lachte ze met haar vriendinnen om ‘de Nederlandse jongen die als een plank danste’ – ouch, Wim-Lex… Toch leek er na hun tweede ontmoeting op een bruiloft in New York iets op te bloeien. De twee bleven bellen en afspreken, en voor ze het wist had Máxima een relatie met de plank-prins van Nederland. Een hele hoop gedoe met Máx’ vader, een geweldige bruiloft en drie prachtige dochters verder lijkt het Nederlandse koningspaar nog steeds ongelooflijk gelukkig met elkaar te zijn. Happy Valentine’s Day y’all! 

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws