Patty Brard en dochter Priscilla: ‘We werken aan onze band’

'Als moeder heb je het beste voor met je dochter, maar je moet ook leren loslaten', vertelt Patty

Drie jaar geleden ging er een streep door de jarenlange vete tussen Patty Brard (68) en dochter Priscilla (39) en sindsdien is de band beter dan ooit. Al heeft het tien jaar gekost van hun relatie, ze richten zich liever op de toekomst. “We hebben veel geleerd van het verleden.”

Vriendinnen

“Ik ben niet zo van de spotlights”, vertelt Priscilla. “Normaal gesproken loop ik in mijn kloffie in het dierenasiel rond om honden te verzorgen en poep te scheppen. Het was dus even wennen om op hakken te poseren.” Patty reageert: “Maar je vond het leuk toch? Je riep zelfs glimmend van trots dat je je een prinses voelde. Aan de foto’s zie je wel hoe erg we het naar onze zin hadden. Het voelde als een vriendinnen-uitje.”

Beter dan ooit

Priscilla vertelt dat ze het wel prettig vond dat moeders haar tijdens de shoot van enkele tips kon voorzien. Maar Patty stelt dat zij zich eigenlijk weinig met de boel bemoeid heeft. “Een gedeelte van ons leerproces is dat ik niet constant moet zeggen: ‘Dat moet je zo en zo doen.’ In mijn achterhoofd hoor ik een klein stemmetje dan zeggen: ‘Ja mama, maar ik vraag jou helemaal niks.’ Als moeder heb je het beste voor met je dochter, maar je moet ook leren loslaten. Ik sta nu relaxter in onze relatie en dat werkt veel beter.”

Patty Priscilla

Priscilla kan dit beamen – zo durft ze wel te zeggen dat hun relatie nu waarschijnlijk ‘beter dan ooit’ is. “Ondanks dat we een groot stuk van elkaars leven hebben gemist. Het liefst zou je alles op één dag willen uitpraten, maar we zijn van mening dat we niks moeten overhaasten. We hebben elkaar en elke dag is een nieuwe dag.”

Breuk

Over de reden achter die vete willen de twee weinig loslaten. Patty legt uit: “Ik weet de reden en ik moet eerlijk zeggen dat die schuld helaas ook voor een deel bij derden ligt. Daar ga ik het alleen niet en public over hebben. We richten ons nu vooral op de toekomst.”

Ook Priscilla kijkt liever naar de toekomst. Zo deelt ze met Beau Monde: “Het klinkt misschien zweverig maar alles heeft een reden. Het is jammer dat er tien jaar tussen heeft gezeten, maar dat heeft wel geleid tot waar we nu staan. We werken aan onze band als moeder en dochter, als vriendinnen maar ook apart van elkaar. Blijkbaar was dit nodig.”

Dit artikel is onderdeel van een groot interview met Patty en Priscilla uit de allernieuwste Beau Monde. Hierin onthullen de twee ook hoe hun eerste ontmoeting na jaren verliep, en wat voor plannen ze hebben voor de toekomst. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: William Rutten | Styling: Kelly Huijsman | Visagie: Mifa Man

Laatste nieuws