Maxime Meiland is niet bang voor Yvonne Coldeweijer: ‘Vind haar wel stoer’

'Ik ga mezelf niet bijsturen, omdat anderen daarover zeiken'

In de nieuwe Grazia praat Maxime Meiland openhartig over haar biografie Maxime – Misbruikt, Ontspoord en Nu… Gelukkig!, waarin ze zich ook uitlaat over BN’ers. Of ze bang is voor kritiek? ‘Nee, helemaal niet’, vertelt ze. 

Ongefilterd

In haar boek praat de mediapersoonlijkheid over de heftige tijd van haar tienerjaren. Maar ook onderwerpen als BN’ers die ze niet oprecht vindt, ‘pinguïn-gate’ en zaken als vreemdgaan gaat ze niet uit de weg. Toch is ze niet bang voor kritiek op het boek. “Dat komt ook door de hele rel rond de pinguïn-uitspraak van mijn moeder. In eerste instantie was ik daar heel boos over, omdat de media het zo opbliezen. Maar daarna raakte ik een beetje in paniek door de shitload die we over ons heen kregen. Ik vond het niet terecht dat ik werd gecanceld om iets wat mijn moeder had gezegd”, aldus de Meiland-telg. “Sindsdien denk ik echter: ik laat me niet intimideren. Als ik iets zeg, sta ik daar ook voor, en ik ga niet mezelf bijsturen, omdat anderen daarover zeiken. Het is superleuk wat wij doen op tv, maar hiervoor hadden we ook een prima leven, dus ik ga niet op eieren lopen uit angst om gecanceld te worden.”

Tegengewicht

Maxime maakt er geen geheim van fan te zijn van Yvonne Coldeweijer. Ze vindt het dan ook belangrijk dat er types zijn zoals zij. “Zij geeft tegenwicht aan de ouderwetse media, die dingen soms bewust niet brengen uit vriendjespolitiek”, legt ze uit. “Yvonne is totaal onafhankelijk; ze heeft met niemand iets te maken en is nergens bang voor. Ik houd wel van die attitude, vind haar heel stoer”, aldus Maxime. “Vreemdgaan ís slecht, en als je bekend bent, weet je gewoon dat je het risico loopt dat dit uitkomt. Iedereen is nu bang voor Yvonne, daardoor wordt ze vaak in een slecht daglicht gezet, maar ik denk: als je niks verkeerd doet, heb je ook niks te vrezen, toch?”

Financiële nood

Zelf heeft Maxime alleen maar positieve ervaringen met Yvonne. “Ze stuurt mij weleens berichten als de Mediacourant iets plaatst wat niet klopt. Een tijdje terug hadden ze geschreven dat ik in financiële nood zat, omdat ik mijn auto had verkocht. ‘Meid, dit is toch helemaal niet waar?’ stuurde Yvonne me, waarop ik reageerde: ‘Nee hoor, ik heb gewoon een nieuwe auto gekocht.’ En dat plaatst ze dan om het recht te zetten, wat ik heel fijn vind.”

In de nieuwe Grazia gaat Maxime Meiland dieper in op het boek, de redactie van haar ouders en Leroy en de toekomst. Het nieuwste nummer ligt vanaf woensdag 26 april in de winkel.

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws