Roy Donders over vaderschap: ‘In m’n hoofd ben ik altijd thuis!’

Ook verklapt Roy wat hij had 'onderschat' aan z'n rol als papa.

Binnenkort is het eindelijk weer zover, en kunnen we weer genieten van Roy Donders op tv. De nieuwe TLC-serie Roy Donders Altijd Wat Bijzonders draait dit keer echter niet alleen om hem – met vriendin Michelle, haar dochtertje Bibi en nu gezamenlijke spruit Romi, is het gezinsgeluk compleet. In gesprek met Beau Monde vertelt Roy vast hoe het leven bevalt als kersverse vader.

Op schoot bij mama

Wanneer we Roy en Michelle spreken voor ons interview, ligt de kleine Romi bij haar moeder op schoot. “Ze heeft net gegeten”, legt Roy uit, “dus ze moet een beetje in slaap vallen.” En dat lijkt goed te lukken, want de kleine spruit laat zich de rest van ons gesprek nauwelijks horen.

“Het is natuurlijk wel weer even wennen, maar ze doet het heel goed”, vertelt Michelle over haar tweede dochtertje. Roy vult aan: “Voor mij is het de eerste, dus dat is allemaal nieuw. In het begin overviel het me allemaal een beetje, maar nu zijn we allebei wel geland – ieder doet z’n ding, en we zijn heel gelukkig.”

Het sprookje is natuurlijk helemaal compleet met de kleine Bibi erbij, de oudere zus van Romi. “Zij vindt het helemaal geweldig. Ze voelt d’r eigen net een soort tweede moeder”, lacht Michelle. “Die is aan het tutten, aan het aankleden, ze vindt alles geweldig”, deelt Roy. Ook verklapt hij dat we in de gloednieuwe serie natuurlijk óók de eerste reacties van zijn familie op het grote nieuws te zien krijgen.

Hoofd erbij

Stiekem had hij het vaderschap wel een beetje onderschat, onthult Roy bovendien. Wanneer we hem vragen hoe hij z’n nieuwe rol combineert met al z’n andere activiteiten (die Roy is immers een bezige bij), legt hij uit: “Ik had daar van tevoren niet zo over nagedacht. Ik dacht: dat gaat allemaal wel gewoon – maar ik merk wel aan mezelf dat als ik afspraken heb in Amsterdam of Hilversum, of ik sta op het podium…Ik ben dan thuis wel weg, maar met m’n hoofd ben ik nog steeds thuis.”

“Ik heb dat dus wel een beetje onderschat. Je kunt het gewoon niet loslaten!”, deelt hij. “Ik denk dat veel mensen dat herkennen, dat meer vaders en moeders dat gevoel hebben”, aldus Roy. Zo is Roy Donders Altijd Wat Bijzonders dan ook een feest van herkenning voor andere jonge ouders.

Helemaal real

Nu weten we natuurlijk wel hoe Roy is door z’n eerdere realityshows – maar toch wordt dit een beetje anders. “Dat ging helemaal over mij. Over mij als persoon, de groei die ik doormaakte, de dingen die ik deed…en nu gaat het over óns. Over ons gezin, over ons kindje”, vertelt Roy. Zelf heeft hij misschien de nodige reality-ervaring, voor zijn ‘Mies’ is dat natuurlijk anders. Zij vertelt: “In het begin was het wel heel erg wennen, maar dat gebeurde al heel snel, en werd het ‘gewoon’.” Natuurlijk scheelt het dat de twee off-camera net zo zijn als wanneer er wel wordt opgenomen: “Je hoeft dus eigenlijk niet zoveel te doen”, lacht Roy.

De serie houdt het dus he-le-maal real. En dat gaat best ver – zo komen we niet alleen alles te weten over Michelles zwangerschap én de eerste periode met de kleine Romi, maar waren de camera’s zelfs bij de bevalling van de partij. Vanaf 10 mei is Roy Donders Altijd Wat Bijzonders te zien bij TLC en op discovery+, en elke woensdag is er om 20.30 uur een nieuwe aflevering te zien. Wij hebben vast de worstenbroodjes ingeslagen en ons meest comfortabele huispak klaargelegd!

Laatste nieuws