Al 22 jaar gelukkig: Constantijn en Laurentien vieren jubileum

Tijd voor een duik in de archieven!

Op 19 mei 2001 was het zover: prins Constantijn en zijn grote liefde Laurentien Brinkhorst stapten in het huwelijksbootje. Anno nu zijn de twee nog altijd heel gelukkig met elkaar én hun kroost. Wat is het geheim van hun relatie?

Niet aan denken

Constantijn en Laurentien leren elkaar kennen in hun jeugd in Brussel. In 1995 krijgen zij een relatie met elkaar en in december 2000 is het grote nieuws daar: de jongste zoon van toenmalig koningin Beatrix is verloofd.

In eerste instantie staat Laurentien er niet zo bij stil dat ze een prins aan de haak geslagen heeft, vertelde ze al eens aan LINDA. “Natuurlijk was ik me ervan bewust dat hij als derde zoon van de koningin een bepaalde rol had. En dat we dus niet een doodgewoon leventje zouden kunnen gaan leiden. Maar wij hadden zo’n connectie in hart en ziel en hoofd”, aldus Laurentien. “We woonden toen in Brussel, dat hielp ook. We hadden ons eigen leven, met werk en vrienden.”

Huwelijksbootje

Op 17 mei 2001 is daar de burgerlijke bruiloft van het paar – op de verjaardag van latere schoonzus Máxima. Twee dagen later geven de twee elkaar het jawoord in een prachtige kerkelijke ceremonie. Op het hoofd van Laurentien prijkt bovendien een heel bijzonder juweel: de bekende bandeau à la Grecque, vermoedelijk de oudste tiara in de collectie van de Oranjes.

laurentien
Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

‘Zuiver kompas’

Een grote kracht achter hun relatie? Dat is hun wederzijdse vertrouwen. Vorig jaar vertelde de prinses al in gesprek met Trouw: “Het geeft veel kracht om getrouwd te zijn met iemand met een heel zuiver kompas. Op het moment dat bij mij de onzekerheid toeslaat, kan ik dat bij hem toetsen. En andersom. We steunen elkaar in wat we doen en zullen ook altijd eerlijk zijn in onze feedback.”

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws