Nieuw hondenbaasje? Deze spullen moet je in huis hebben

Laten we eerlijk zijn: we hebben alles over voor onze viervoeters.

Wat leuk! Je bent voor het eerst een hondenbaasje geworden. Een huisdier kan een fijne aanwinst zijn in het leven van velen. Het is voor veel mensen vaak spannend om een hond in huis te nemen, want je moet aan zoveel denken. Of je nu eigenaar bent van een oude Labrador, een jonge Chihuahua of een Shiba, er zijn altijd een aantal spullen die je, naast een voedingsbak en voeding, gegarandeerd in huis moet hebben. In dit artikel bespreken we een aantal van de belangrijkste producten die je zeker niet mag vergeten!

Hondenmand

Je huisdier heeft een plek nodig om comfortabel te kunnen rusten en te slapen. Een hondenmand voor in de woonkamer kan dus niet van de lijst benodigdheden ontbreken. Zorg bij de aankoop van de mand of het kussen dat deze een goed formaat heeft. Je wil niet hebben dat het grootste deel van het lijf van je Akita over de mand hangt omdat deze te klein is! Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het beschikbare oppervlak in je huis. De mand moet goed passen bij je hond, maar het is ook belangrijk dat de mand niet het focuspunt is van de huiskamer. Let ook op het materiaal. Deze moet makkelijk schoon te maken zijn, zeker wanneer jouw hond nog niet getraind is om buiten zijn behoefte te doen.

commerciële partner

Speeltjes

Hondenspeeltjes aanschaffen is iets wat je zeker niet mag vergeten! Honden zijn van nature actieve en nieuwsgierige beesten. Het is dus belangrijk dat je regelmatig met ze speelt en hen voorziet van speeltjes. Let wederom op het formaat van je hond. Je wil je Chihuaha geen speelgoed geven dat bedoeld is voor een Deense Dog. Zorg ook voor een variatie aan speelgoed. Denk hierbij aan knuffels, kongs, speeltjes met geluid en kauwspeeltjes. Zo raken ze nooit verveeld!

Een riem en halsband

Als baasje is het belangrijk om je hond meerdere malen per dag uit te laten. Laat hem of haar kennis maken met andere honden in het park en leer hem of haar zijn behoefte buiten te doen! Een goede riem of halsband moet goed zitten. Niet te strak, maar ook niet te los. Je hond moet de vrijheid hebben om te lopen en rennen, maar jij moet de mogelijkheid hebben om je huisdier onder controle te houden.

Zo, het is nogal wat, maar je komt er met deze bovenstaande tips zeker uit. Met een goede mand, leuke speeltjes en een perfecte riem zal je nieuwe hond zich zeker verwelkomd voelen in zijn nieuwe huis en bij zijn nieuwe baasje. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je hond de liefde en aandacht geeft die hij of zij verdient!

Beeld: Unsplash, Hayffield L

Laatste nieuws