Zeldzaam beeld: rennende royals in België en Denemarken

Zo zien we de royals niet vaak!

Of het onderling afgesproken was weten we niet, maar afgelopen zondag stond voor veel royals in het teken van sport. Prins Albert en prinses Charlene maakten hun opwachting bij de Grand Prix van Monaco, maar de Deense en Belgische royals toonden zich écht van hun sportieve kant.

20 km van Brussel

Zondag werd traditiegetrouw voor de 43e keer de 20 km door Brussel georganiseerd. En royal of niet, daar doen koningin Mathilde en zoon Emmanuel gewoon aan mee. Deelnemers mogen zelf kiezen uit hardlopen of wandelen, en uit de foto’s durven we voorzichtig op te maken dat koningin Mathilde ging voor een twintig kilometer lange wandeltocht, terwijl Emmanuel zich in het zweet werkte door het op een rennen te zetten. Petje af!

Royal Run

Op dezelfde dag werd er in Denemarken de Royal Run georganiseerd. Dit evenement werd geboren in 2018, ter ere van prins Frederiks vijftigste verjaardag. Inmiddels is het elk jaar raak, en dit jaar trok een recordaantal van ruim 93.000 mensen de sportschoenen aan, waaronder traditiegetrouw het complete koninklijke gezin. Kroonprins Frederik en prinses Mary, maar ook kids Christian, Isabella, Josephine en Vincent waagden zich aan het hardloopevenement.

Even goed rekken en strekken voor de wedstrijd losbarst (bron: NL Beeld).

Baas boven baas

Koningin Margrethe, die uiteraard niet in de gelegenheid was zélf de sportschoenen aan te trekken, toonde zich toch solidair door op afstand mee te kijken naar de kids en kleinkinderen. Op het Instagram-profiel van het Deense hof is te zien hoe de Koningin vanuit haar prinsheerlijke woonkamer meekijkt naar haar kroost die zich in het zweet werkt.

Het bijzettafeltje naast haar stoel is net niet helemaal te zien, maar het zou ons niet verbazen als daar een goed glas wijn voor haar klaarstaat. Baas boven baas, zullen we maar zeggen.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld, Instagram @detdanskekongehus, @belgianroyalpalace 

Laatste nieuws