Van paardrijden tot tennis: dit zijn de meest sportieve royals

Deze royals laten zich met regelmaat van hun sportieve kant zien.

Hoewel sommige koninklijke leden een paar dagen per week handjes schudden en kaakspieren trainen (lees: lief lachen) meer dan genoeg vinden, zijn er ook genoeg royals die zich vaker van hun sportieve kant laten zien. Dit zijn de meest sportieve royals in Europa!

Koning Willem-Alexander

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar onze eigen koning heeft wel degelijk een sportieve kant. Zo schaatste hij in 1986 de Elfstedentocht en rende hij zes jaar later zonder problemen de marathon van New York. Maar niet alleen vroeger zagen we Wim-Lex op z’n sportiefst, deze dagen is de koning ook nog zeer beweeglijk. Zo zagen we hem tijdens het tripje met Máx en Amaal naar de Cariben zijn heupen nog flink losgooien.

Wim-Lex maakte geen geheim van zijn danstalent tijdens een tripje naar het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk. Beeld: NL Beeld / Brunopress

Zara Tindall

Ook de dochter van prinses Anne zien we regelmatig in een sportpakje voorbijkomen – en op een paard. Bij haar is sport overigens een iets serieuzere hobby dan bij Wim-Lex: Zara maakte in 2012 haar intrede in de Olympische Spelen en pakte daar zelfs een zilveren medaille op het onderdeel Eventing.

zara-tindall
Zara helemaal in d’r element. Beeld: NL Beeld / BrunoPress.

Mike Tindall

Een niet-sportieve partner was voor Zara duidelijk een no-go, want manlief Mike Tindall is door de dochter van prinses Anne zo van het rugbyveld geplukt. Deze professionele rugbyspeler was van 2001 tot 2011 actief in de Engelse Rugby League en won in 2003 zelfs het WK rugby. De sportieve prestaties van het stel leiden met enige regelmaat tot discussies (met een knipoog, dat dan weer wel) waarin Mike en Zara debatteren over wie van de twee de betere atleet is.

Mike-Tindall-golfbaan
Ook op de golfbaan zien we Mike Tindall regelmatig verschijnen – inclusief kleurrijke broek. Beeld: NL Beeld / BrunoPress.

Koning Harald

De koning van Noorwegen moge een voorbeeld voor vele zijn. Hij deed tot zijn 85e (!) mee met verschillende zeiltoernooien. Zijn leeftijd zit Harald duidelijk niet in de weg, want vorig jaar deed de Noorse koning nog mee met het WK zeilen Genève. Om gezondheidsredenen is Harald onlangs gestopt met internationale zeiltoernooien, maar dat neemt niet weg dat hij nog geregeld op de boot te vinden is.

Koning Harald
Alles met boten – dat is hoe de passie van koning Harald het beste kan worden omschreven. Beeld: NL Beeld / BrunoPress.

Prinses Kate

Oké, met zo’n lijf hadden we ook niet verwacht dat Kate een anti-sporter zou zijn. Maar de prinses van Wales spant misschien wel de kroon als het gaat om actieve royals. Tennis, hockey, polo: er is eigenlijk weinig wat Kate níet doet. Ook tijdens werkbezoeken verruilt de prinses regelmatig haar Gianvito Rossi-pumps voor een stel sportieve sneakers. Lekker bezig, Kate!

kate krachttraining
Hup, high heels uit en sneakers aan – Kate draait haar hand niet om voor een beetje krachttraining tijdens een werkbezoek. Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Prins Frederik

Ook de kroonprins van Denemarken kunnen we op z’n minst sportief noemen. Frederik is initiatiefnemer van het jaarlijkse sportevenement The Royal Run, waarmee hij hoopt heel Denemarken in beweging te krijgen. Tien punten voor sportiviteit voor deze prins!

In Pyeongchang struikel je over de royals
Ook op lange latten glijden gaat prins Frederik prima af. Beeld: NL Beeld / BrunoPress.

Flink wat sportiviteit binnen de paleizen, dus. Ondertussen zijn wij alvast aan het fantaseren over een royal sporttoernooi. Prins William tegen Mike Tindall en Kate tegen Máxima – geweldig vermaak, lijkt ons!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws