Oeh: RVD licht tipje van de sluier over komende fotosessie Oranjes

En dat moment is dichterbij dan je misschien denkt!

Elk jaar is het vaste prik: in ruil voor een beetje privacy, poseert het koninklijk gezin ’s zomers voor een enthousiaste menigte fotografen en journalisten. Waar de fotosessie vorig jaar nog (letterlijk) in het water viel, zijn er dit jaar weer vol goede moed plannen gemaakt voor het jaarlijkse persmoment.

Fotosessie

Het had vorig jaar zo mooi moeten worden: in plaats van de statische foto’s in de paleistuin, moest er weer eens een strand-shoot plaatsvinden voor het fotomoment in de zomer. Helaas had het weer andere plannen, en moest er vanwege een flinke regenbui uitgeweken worden naar Paleis Noordeinde. Ook sfeervol, en een stukje handiger voor het voorkomen van moddervlekken op de designer-kleedjes.

koninklijk gezin
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De kiekjes zijn uiteindelijk enig geworden, maar goed. We hadden graag een all grown up versie gezien van de zoete shoot op het strand uit 2009 – toen nog met de A’tjes in matchende outfits.

Beeld: NL Beeld

Terug naar nu

Afijn, voor de fotosessie die dit jaar plaatsvindt, is nog geen officiële locatie prijsgegeven. In een kort bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst valt in elk geval op te maken dat de locatie ‘Den Haag’ zal zijn. Hiermee lijkt een fotosessie op Landgoed De Horsten, zoals ook wel eens heeft plaatsgevonden, in elk geval van de baan. Zo schrijft de RVD:

“Vrijdagmiddag 30 juni vindt een fotosessie plaats met Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane in Den Haag. Na afloop van de fotosessie zal een persgesprek plaatsvinden.”

Op de laatste dag van juni zullen Wim-Lex, Máxima, en alle drie de dochters dus van de partij zijn voor een fotosessie. De shoot valt op een zeldzaam moment dat ’t hele gezin weer bijeen is – Alexia zit dan in spanning haar examenresultaten vanuit Wales af te wachten, en Ariane maakt zich juist op om twee schooljaren aan de Italiaanse kust door te brengen.

Met z’n allen

Voor de jaarlijkse fotosessies vinden de Oranjes het heel belangrijk dat iédereen van de partij is, bleek begin vorig jaar. Zo werd toen duidelijk dat de Oranjes wilden afstappen van de twee vaste momenten in het jaar waarop de fotomomenten plaatsvonden. “Reden voor dit besluit is dat de familie alleen nog wil poseren voor persfotografen als alle gezinsleden erbij aanwezig kunnen zijn”, schreef de NOS hier destijds over.

Gelukkig zijn ze er dus allemaal weer bij deze zomer!

Bron: RVD, NOS | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws