Leonardo DiCaprio werd aangevallen door een haai: ‘Werd een paar keer geschampt’ 

'Gelukkig wilde hij de tonijn en niet mij', vertelt de acteur.

De één ontsnapte op het nippertje aan een grote brand, de ander overleefde een vliegtuigongeluk: in de nieuwste Beau Monde delen zes celebs een verhaal over hoe ze aan de dood ontsnapten. Zo wist Leonardo DiCaprio op een dag uit de kaken van een grote witte haai te blijven. 

Kooiduiken

We kennen Leo als iemand die wel van wat avontuur houdt: duiken, parachutespringen, drie vriendinnen tegelijkertijd erop nahouden… Toch nam zijn avontuurlijke instelling een geheel andere wending toen hij in 2006 tijdens een paar dagen vrij van de filmset in Kaapstad ging kooiduiken. Het ging mis toen een enorm stuk tonijn – waarmee ze vissen lokken – in de kooi belandde. Een gigantische witte haai zette alles op alles om het stuk te pakken te krijgen.

Liever tonijn dan acteur

“Hij wist zich met zijn halve lijf al happend in de kooi te wurmen”, vertelt Leonardo over het grote gevaarte dat zich plotseling liet zien. “De tonijn dobberde boven in de kooi, ik maakte mezelf plat op de bodem. Hij heeft me een paar keer geschampt, maar ik kwam er ongedeerd uit. Gelukkig wilde hij de tonijn en niet mij. De mensen van het kooiduiken zeiden dat ze dit in dertig jaar niet eerder hadden meegemaakt.”

Sindsdien is de acteur als de dood voor haaien. “Weet je wat het ironische is?”, gaat hij verder. “Ik was daar op uitnodiging van een stichting, zij strijden voor het voortbestaan van de haai. Ik vind het nog steeds een nobele organisatie, maar ik ga nooit meer met ze mee.” Kunnen we ons iets bij voorstellen, Leo!

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde. Die ligt vanaf woensdag 7 juni in de winkels. Naast deze bijna-doodervaring van Leonardo DiCaprio lees je ook over de verhalen van onder andere Ellie Goulding en Drew Barrymore, en vind je interviews met Kim Feenstra en Soy Kroon. 

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: NL Beeld

Laatste nieuws