Prinses Mary laat weten voor wie ze juicht tijdens het WK damesvoetbal

Maakt ze dezelfde keuze als onze eigen koningin Máxima?

De in Australië geboren prinses van Denemarken én gravin van Monpezat Mary stond vandaag voor een moeilijk besluit. Vanmiddag speelden Australië en Denemarken tegen elkaar in de achtste finale van het WK damesvoetbal. Maar met Australisch bloed en een Deense man…voor wie juicht ze dan?

Australië vs Denemarken

Mary, die in 2004 met de Deense prins Frederik trouwde, vertelt dat ze voor Denemarken juicht tijdens de wedstrijd. Op Instagram deelt de prinses een kiekje van haar en Grace, de hond van de familie. Allebei dragen ze Deense vlaggen, waardoor duidelijk te zien is voor welk land ze zijn. “We gaan juichen als de wedstrijd tegen Australië van start gaat tijdens het WK voetbal”, schrijft ze bij de post. “Kom op, Denemarken!”

Thuisland wint

Ze was triomfaal voor Denemarken, maar het mocht helaas niet baten. Australië gaat met de winst naar de kwartfinales van het WK. Maar wellicht maakt Mary – omdat haar thuisland gewonnen heeft – diep in haar hart wel een sprongetje in de lucht.

Bekend dilemma voor onze eigen Koningin

Ook voor het Nederlands Koninklijk Huis komt het maken van een keuze tussen twee landen bekend voor. “Vóór ons huwelijk, hebben we de afspraken al gemaakt”, legde Willem-Alexander al eens uit. Zo deelde hij dat als Nederland tegen Argentinië speelt, zijn Argentijnse vrouw – onze eigen beeldige koningin Máxima – voor Nederland is. “Maar daar heb ik dan tegenover gezet dat als Argentinië speelt en het niet tegen Nederland is, dat ik dan voor Argentinië ben”, grapte de Majesteit.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld, Instagram Det Danske Kongehus

Laatste nieuws