Prinsesje Charlotte zou als peuter al twee talen spreken

Wow!

Samen met haar broer prins George en broertje prins Louis gaat de achtjarige prinses Charlotte van Wales naar de Lambrook School in Berkshire, maar nog voordat ze naar het kinderdagverblijf ging sprak de toen tweejarige prinses al een enkel woordje in verschillende talen. Wát knap!

Spaanse nanny

De dochter van het royal koppel Prins William en Kate heeft wel degelijk een talenknobbel. De kleine prinses is nog maar twee jaar oud als ze haar eerste woordjes in meerdere talen spreekt, meldt Hello! Magazine op basis van insiders. Lottie – zoals Kate haar noemt – beheerst de Engelse taalvaardigheid kundig en ze sprak zelfs al een paar woordjes Spaans op jonge leeftijd. De koninklijke familie heeft een Spaanse nanny en door haar heeft Charlotte dus ook een beetje Español geleerd.

Internationaal randje bij de Nederlandse prinsessen

Dat Charlotte niet de enige prinses is die via haar nanny een internationaal randje aan haar opvoeding heeft, is een feit. Bij onze eigen Amalia, Alexia en Ariane stroomt zowel Argentijns en Nederlands (blauw) bloed door de aderen, en hebben daarom twee moedertalen: Nederlands en Spaans. Met behulp van Argentijnse en Engelse nanny’s zorgden de Oranjes ervoor dat de drie prinsessen een meertalige opvoeding kregen.

Amalia,Alexia,Ariane
Beeld: NL Beeld

“Dan weer Engels, dan weer Spaans, altijd weer iets anders. Je werd er gek van”, vertelde prinses Amalia over de wisselende talen van de nanny’s in het boek Amalia van Claudia de Breij. Al erkent ze nu dat het haar wel heeft geholpen om zelf een aardig woordje in andere talen te spreken – iets wat de toekomstig koningin nog goed van pas kan komen. Want naar verluidt gebruiken Amalia, Alexia en Ariane hun drietaligheid nu zelf ook slim wanneer de pers in de buurt is. Dat belooft nog wat voor de streken van Charlotte en haar broer(tje)s!

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws