Denen delen grootse plannen voor prins Christian

Alles voor de achttiende verjaardag van de jarige prins!

Kleine royals worden groot. Prins Christian van Denemarken wordt in oktober alweer achttien jaar. Een goede reden om deze heugelijke dag groots te vieren. Naast de aankondiging van het feest heeft de koninklijke familie ook nieuwe foto’s van de jonge prins vrijgegeven. Prachtig!

De oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary is op zondag 15 oktober jarig. De hele dag is gevuld om de verjaardag Christian te vieren. Daarom heeft het Deense Koninklijk Hof een volledig schema bekendgemaakt hoe de verjaardag van de Jarige Job gevierd zal worden. Ze zullen tevoorschijn komen op het balkon van paleis Frederik VIII en er wordt een galadiner georganiseerd in paleis Christiansborg Castle. De familie heeft dus grote plannen!

Het feestelijke schema

De dag zal om 12.00 uur starten, waarbij prins Christian met zijn familie en koningin Margrethe II op het balkon van paleis Frederik VIII in Amalienborg zal staan. Om 17.00 uur organiseert koningin Margrethe II een galadiner in Christiansborg Castle. Hier worden jongeren vanuit heel Denemarken uitgenodigd om te komen keuvelen met de koninklijke familie. Om 21.30 uur zal Christian een vergadering van de Raad van State bijwonen. Hierbij zal de jarige prins een plechtige verklaring afleggen dat hij zich zal houden aan de grondwet. Hij kan tot staatshoofd worden benoemd, maar pas wanneer er een troonswisseling heeft plaatsgevonden krijgt Christian een zetel in de Raad van State.

Welke koninklijke gasten zijn uitgenodigd is nog niet bekend. Maar Christian’s peetouders prins Joachim van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden, kroonprins Pavlos van Griekenland en kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen zullen er hoogstwaarschijnlijk bij zijn.

Aanwezigheid van Amalia mét schitterende tiara

Naast prins Christian heeft De Noorse prinses Ingrid Alexandra vorig jaar groots uitgepakt voor haar achttiende verjaardag. Koninklijk Europa verzamelde zich in Oslo voor een glamorous galadiner waarbij de tiara’s tevoorschijn kwamen. Ook Amalia was aanwezig op het feest én schoof voor het eerst een diadeem in haar lokken. Zal ze nu ook op het feest van prins Christian verschijnen? Wij duimen voor een nieuw tiaramoment!

Bron: The Royal Watcher, Det Danske Kongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws