Prins William en Kate zullen herdenking leiden voor Queen Elizabeth

Twee familieleden zullen niet bij het eerbetoon aanwezig zijn.

Het is bijna een jaar geleden dat Queen Elizabeth is overleden. Op 8 september 2022 liet ze het leven en daarom wordt er binnenkort een eerbetoon georganiseerd voor de koningin, die prins William en Kate zullen gaan leiden. Toch zullen er een aantal naaste familieleden niet aanwezig zijn op de dag van de herdenking…

Eerbetoon voor de Queen

Prins William en Kate zullen de herdenking aan de overleden koningin gaan leiden op de sterfdag van de Queen. Het eerbetoon zal ‘privé en stilletjes’ verlopen op het landgoed Balmoral in Schotland. Hier overleed ze bijna een jaar geleden op 96-jarige leeftijd.

De prins en prinses van Wales zullen waarschijnlijk terugblikken op het leven van de koningin en zullen gebruik maken van de gelegenheid om ‘vooruit te kijken’. Volgens een bron is het overlijden van de Queen een gebeurtenis die het einde van een tijdperk betekende. De royal family bevindt zich in een overgangsfase sinds het overlijden van Elizabeth. Na de kroning en de zomervakantie zullen de verwachtingen voor de toekomst en wat de toekomst hen biedt duidelijker worden, aldus de bron.

Er wordt verwacht dat verschillende leden van de koninklijke familie de herdenking van de Queen zullen bijwonen. Toch zeggen Buckingham Palace-bronnen dat er geen plannen zijn voor een privé-familiebijeenkomst of openbaar evenement waar zij állen bij aanwezig zullen zijn. De koning die in Schotland zijn zomer is begonnen, zal één dezer dagen of weken familielieden ontvangen in Balmoral. Ook premier Rishi Sunak en zijn familie worden daar door Charles verwelkomd. Hij zal met zijn gezin op het landgoed van de koning verblijven.

Harry en Meghan waarschijnlijk niet aanwezig

Omdat de band tussen prins Harry en Meghan en Charles verslechterde, lieten zij naar verluidt weten niet aanwezig te zullen zijn bij het eerbetoon van hun Queen Elizabeth. Harry en Meghan zullen op de dag van de herdenking naar Europa reizen om de Invictus Games in de Duitse stad Düsseldorf te bezoeken. Hoewel de twee in de buurt zijn, slaan ze een mogelijke herdenking dus tóch over. Ouch…

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws