Buckingham past titel prins Harry aan

It's official! His Royal Highness is nu écht verleden tijd.

Het is nu helemáál officieel. De titel ‘His Royal Highness’ is voor Prins Harry is op de website van de koninklijke familie definitief verleden tijd. Zijn titel is door Buckingham Palace veranderd naar ‘The Duke’ of ‘The Duke of Sussex’. Dit komt bekend voor, want het lijkt veel op de verandering van de titel van Meghan destijds.

His Royal Highness

De ‘HRH’ (His Royal Highness) van prins Harry is verwijderd. In 2020, vlak nadat Harry en Meghan vertrokken waren, werd er al gedeeld dat die zij die titels niet meer zouden gebruiken, en nu is het door Buckingham Palace zelf ook van de website gehaald. Waarom er zo’n lange tijd tussen heeft gezeten, is een klein mysterie.

De aanpassing van de titel van prins Harry komt overeen met de ‘Megxit’ van Meghan Markle. Harry én Meghan zouden hun HRH-titels niet behouden na hun aftreden als senior royals. Voor Meghan werd een soortgelijke wijziging op de website aangebracht, nadat ze drie jaar geleden naar Los Angeles verhuisde.

Officiële website is aangepast

Hoewel er hier en daar nog steeds sporen te zien zijn van Meghans voormalige titel, is deze grotendeels ook van de officiële website van de Windsors verdwenen. In januari 2020 – na de Megxit – bevestigde het paleis dat de Sussexes geen HRH-titels meer mogen gebruiken en dat ze geen leden meer zijn van de koninklijke familie. In de herziene biografie is haar HRH-titel vervangen door ‘de hertogin’ of ‘zij’.

Verschillende onderdelen op de officiële website zijn aangepast. Belangrijke aspecten van haar liefdadigheidswerk, opleiding, en carrière zijn opnieuw op elkaar afgesteld. Voornamelijk de hoge leden van het koningshuis behouden nog steeds hun officiële en omvangrijke biografieën op de website.

Nieuw avontuur

Maar niet getreurd, er is ook goed nieuws voor de Sussexes! Afgelopen weekend verschenen verschillende berichten over een nieuw project voor Harry en Meghan, en nu is er eindelijk bevestiging.

Zo zouden de Sussexes met hun bedrijf Archewell de filmrechten van het boek Meet Me at the Lake gekocht hebben. Op 8 augustus bevestigde niemand minder dan auteur Carley Fortune dat er inderdaad een Sussex-verfilming van haar verhaal komt. Het boek draait om de dertigers Will en Fern en de stormachtige romance die hun beide levens flink op z’n kop zet. Een prima plot voor een avondje wegzwijmelen bij de tv natuurlijk, maar het is royalty watchers daarbij niet ontgaan dat het verhaal enkele opvallende paralellen kent met de Sussexes zélf.

In gesprek met The Independent en via Instagram heeft Fortune gisteren bevestigd dat er inderdaad een samenwerking komt met de Sussexes. “Ik ben dolblij over de samenwerking met Netflix en Archewell om Meet Me at the Lake te verfilmen. Het liefdesverhaal van Will en Fern ligt me na aan het hart, en ik kan me geen betere samenwerking bedenken.” Wij zijn benieuwd!

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws