Chantal Janzen blijft nuchter onder kritiek van moedermaffia

Ze trekt zich er gelukkig weinig van aan.

Als bekende moeder krijgt Chantal Janzen naast veel positieve reacties op haar werk- en privéleven, soms ook kritiek van andere moeders over zich heen. De presentatrice is gelukkig zelf nuchter onder de kritiek op opvoeding, laat ze weten in de nieuwste editie van &C. Daarnaast vindt ze dat het ouderschap niet als competitie gezien moet worden. “Het zou toch veel beter en fijner zijn als je iedereen gewoon in z’n waarde laat?” schrijft ze.

Goedbedoelde adviezen

Chantal, moeder van zoontjes James en Bobby, krijgt zelf ook regelmatig de nodige kritiek over zich heen als het gaat om de opvoeding. De presentatrice blijft daar echter vrij nuchter onder en trekt zich er weinig van aan. “Het komt niet bij me binnen, en als een ander kind wel goed slaapt en dat van mij niet, denk ik alleen maar: prima, good for you“, stelt ze. “Je hoeft ook niet aan te komen met honderd goedbedoelde adviezen, behalve als ik erom vraag natuurlijk.”

Borstvoeding geven

Bij Chantal lukte het bijvoorbeeld niet om borstvoeding te geven, zo schrijft ze. Veel moeders zouden dat volgens haar vast “een doodzonde vinden en funest voor het verdere verloop van zijn leven”, beschrijft ze. Gelukkig kan de blondine dat zelf goed van zich laten afglijden. “Enfin. Ik ben enorm blij dat ik me van dit soort mensen geen hol aantrek. Maar dan ook echt he-le-maal niks.”

Onzekerheid

Desondanks snapt Chantal heel goed dat anderen zich er wél wat van aantrekken, en dat je daar ook weinig aan kunt doen. Volgens haar is het ook logisch als je onzeker wordt wanneer je kind nog in de broek plast. “En dat is natuurlijk prima, als je je maar realiseert dat de meeste mensen die héél hoog van de toren blazen over hun ‘perfecte’ kind, simpelweg geluk hebben”, zegt ze daarover. “De ene baby slaapt namelijk door, de andere niet.”

Bron: Grazia, &C, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws